Общество | Вознесенск, 13 Февраля, 2019

Вознесенцям пояснили, чому у них дорога вода

Свежие новости: Вознесенцям пояснили, чому у них дорога вода

На офіційному сайті Вознесенська розміщено актуальну інформацію для населення.

Шановні споживачі послуг водопостачання та водовідведення, ситуація з тарифами в місті завжди має досить великий резонанс. Дійсно, ціна – висока. Але слід чітко розуміти, за що ми платимо.

Приватний сектор міста, в абсолютній більшості, використовує лише воду, тому сплачує тільки за послугу водопостачання, яка із останнім збільшенням з 01 березня 2019 року складатиме 16,80 грн за один кубічний метр спожитої води (було 14,03 грн). Для прикладу, приведемо тарифи на водопостачання в сусідніх громадах станом на 01.12.2018 року. У м. Южноукраїнськ – 17,62 грн/куб.м, м. Первомайськ – 15,13 грн/куб.м, м. Снігурівка – 20,82 грн/куб.м, Арбузинська ОТГ – 27,39 грн/куб.м, Олександрівська ОТГ – 15,13 грн/куб.м, смт Березнегувате – 19,41 грн/куб.м, смт. Веселинове – до 01 березня 2019 року – 22 грн/куб.м; з 01 березня 2019 – 24 грн/куб.м.

Водовідведенням в місті займається два підприємства. КП «Водопостачання м. Вознесенська» збирає стоки від наших будинків з усього міста та транспортує їх до основного магістрального колектору. Максимальний тариф складатиме 11,44 грн. за метр кубічний.(було 10,98грн) Центральний колектор та очисні споруди обслуговує ТОВ «БОС», послуги якого складатимуть для населення 22,63 грн за метр кубічний нечистот. (було 18,46 грн). Усі три тарифи застосовуються до тих абонентів, які користуються централізованою водою та  водовідведенням. В основному це багатоповерхові будинки.

Причин змін тарифів багато, проте подані на коригування всього дві статті – це суттєве збільшення тарифів на електропостачання для підприємств, а також законодавчі зміни по заробітній платі (мінімалка, прожитковий мінімум, зміни до Галузевих угод). Місто та комунальні підприємства втілювали цілий ряд заходів для стримування тарифу. Це і автоматизація вузлів підприємств, і оптимізація робочого процесу, і скорочення кадрів. Але усі вони не змогли стримати  зростання витрат підприємств. Особливо неочікуваними були зміни в тарифах на електропостачання.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости