Общество | Южноукраинск, 19 Января, 2018

Волонтери-рятувальники Южноукраїнська на Водохрещі

Свежие новости: Волонтери-рятувальники Южноукраїнська на Водохрещі Волонтери-рятувальники Южноукраїнська на Водохрещі

Вже за традицією волонтери-рятувальники м.Южноукраїнська долучаються до медичного супроводу різних масових заходів. Не виключенням став і День Хрещення Господнього (Водохреща) 19-го  січня.

Ще з 23:00 години напередодні свята розпочались підготовчі заходи, щоб вже після опівночі зустріти першого бажаючого здійснити обряд купання.

Цього року волонтери-рятувальники разом з членами громадського формування по охороні громадського порядку м.Южноукраїнська піклувалися, про здоров'я охочих зануритися, разом із рятувальниками посту міського пляжу та ДСНС (28 частина).

Був розгорнутий стаціонарний пункт обігріву, з обігрвачими всередині, на випадок надання допомоги потерпілому,внаслідок переохолодження. Локація для купання була забезпечена двома рятувальниками, один з яких  відразу при виході з води пригощав безкоштовним смачнючим гарячим вітамінним чаєм. З приводу чаю, то це було колегіальне рішення волонтерів-рятувальників. Такий собі додатковий прояв піклування, започаткований у 2018 році.

Близько 14 години мали вже біля 1500, очищених святою водою, осіб. Але навіть сутінки не зупинили бажаючих омитится цілющою водою, адже хто в цей день зануриться в водойму,той матиме міцне здоров'я цілий рік! Тож кількість осіб є значно більшою.

Річці Південний Буг додав ще більшої святості настоятель Храму Всіх Святих Українського Народу УГКЦ отець Ігор Ворона, який залюбки відгукнувся на запрошення волонтерів-рятувальників приєднатися до важливого свята. Після обряду освячення води, освячення залюбки здобули і всі присутні на пляжі, за що велика вдячність від нас отцю Ігорю!

Традиція, щодо забезпечення масових заходів медичною допомогою, піклування, в межах можливостей, про людей, пропаганда добра та здорового способу життя, навчання зміцненню тіла, навчання наданню першої допомоги та багато інших напрямків - це ще не повний резерв волонтерів-рятувальників м.Южноукраїнська. В планах - співпраця не тільки з різними управліннями та службами нашого міста, а й співпраця з іншими містами. На черзі з них наразі місто Вознесенськ, де вже відбулися перші кроки назустріч співпраці. Наш штат постійно розширюється, оскільки, виявляється, багато є охочих змінити світ на краще. При цьому в штаті, зосереджені люди різних професій та посад, об'єднаних спільними цілями. Тож творімо добро, шануймося та любімо свою Україну! 

Депутат Южноукраїнської міської ради, волонтер-рятувальник Захарова Олена .

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости