Политика | 13 Августа, 2023

Військовий: Що буде, якщо ЗСУ до зими не вийдуть на берег Азовського моря

Свежие новости: Військовий: Що буде, якщо ЗСУ до зими не вийдуть на берег Азовського моря

Путінський режим намагається переконати Захід у необхідності припинення бойових дій та переговорів

ЗСУ розпочали контрнаступ, зокрема аби розірвати сухопутний коридор до окупованого Криму і вийти на узбережжя Азовського моря. Що буде, якщо це завдання українським військовим не вдасться виконати, розповів «24 каналу» екскомандир роти батальйону «Айдар» Євген Дикий.

«Якщо нам не вдасться проломити їхню лінію оборони, такий ризик є. Треба розуміти, що ресурсів, з якими ми почали цю кампанію, насправді недостатньо. Вони (росіяни, – ред.) розуміють значення цієї кампанії. У них зараз стоїть вказівка кинути туди всі їхні резерви. Якщо ми не прориваємось, нашою проблемою буде зміна настроїв у наших союзників», – припускає Дикий.

За його словами, восени РФ спробує мобілізувати ще 300-400 тисяч росіян.

Євген Дикий попереджає, що путінський режим намагається переконати Захід у необхідності припинення бойових дій та переговорів.

За його словами, зараз росіяни поширюють наративи про «бойову нічию». РФ намагається переконати всіх, що Україну потрібно посадити за стіл переговорів та заморозити війну. Таким чином Кремль прагне виторгувати собі час, щоб підготуватися до нової війни.

«Це катастрофічний варіант. Для нас це означає програш війни. Росіяни це чудово розуміють. Це чеченський варіант, коли вони програли Першу війну у Чечні, підписали мир, але виключно для того, щоб виграти час і підготуватися до Другої чеченської війни. Це виграш часу, щоб остаточно нас знищити», – пояснив військовий.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости