Политика | Николаев, 12 Июля, 2024

Військових миколаївських бригад найбільше серед усіх, хто потрапив у російський полон, — омбудсман

Свежие новости: Військових миколаївських бригад найбільше серед усіх, хто потрапив у російський полон, — омбудсман

Серед усіх українських полонених, які утримують в Російській Федерації, найбільше представників підрозділів миколаївських бригад. Зокрема мова йде про морпіхів 36 бригади.

Про це під час пресконференції у Миколаєві сьогодні, 12 липня, розповів Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

— Станом на сьогодні в Миколаївській області є на першому місці по поганому критерію, де найбільша кількість військовополонених. Також наскільки я знаю, найбільша кількість військових частин саме з Миколаївської області, — сказав Дмитро Лубінець.

За його словами, за весь час разом з Координаційним штабом з питань поводження з військово-полоненими Україні вдалося повернути 3310 громадян, які майже всі були в статусі військовополонених. Ще 161 повернута людина мала статус цивільних заручників.

З усього числа полонених найбільше представників Миколаївщини, конкретно — миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. 

— Я знаю, що з представників Миколаївської області, як я і сказав, є найбільша кількість військово-полонених. Це 36-та бригада. Велика кількість хлопців, дівчат потрапили в полон в Маріуполі, — додав омбудсмен.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты