Политика | 6 Сентября, 2019

Вілкулу та Колеснікову оголосили підозри, – Луценко

Свежие новости: Вілкулу та Колеснікову оголосили підозри, – Луценко

Колишнім народним депутатам від "Опозиційного блоку" Олександру Вілкулу та Борису Колеснікову оголосили підозри.

Про це повідомив ексгенпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Колишніх народних депутатів Вілкула і Колеснікова рік тому взяли під захист Регламентний комітет і ВР, не давши дозволу на притягнення до кримінальної відповідальності. І лише після втрати ними депутатського статусу, вчора їм оголошено підозри і розпочато процедуру розшуку. Ось чому я за скасування депутатської недоторканності", – написав він.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року Верховна рада України відмовилася зняти з Вілкула депутатську недоторканність. За відповідне рішення проголосували лише 137 депутатів при 226 необхідних. У регламентному комітеті такі результати пояснили недостатньою кількістю нардепів у сесійній залі на момент голосування.

Згідно з інформацією слідства, Вілкул, перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської ОДА, незаконно передав в оренду кілька земельних ділянок, які перебували в колективній власності.

Стосовно Колеснікова, то, згідно з даними Генпрокуратури, перебуваючи на посаді голови агентства Державного майна він сприяв незаконному відчуженню двох цехів оборонного підприємства, яке забезпечувало українську армію ракетами "Смерч" і "Град".

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости