Криминал | 10 Августа, 2023

Віктор Медведчук із Росії позивається в Україні за право бути адвокатом

Свежие новости: Віктор Медведчук із Росії позивається в Україні за право бути адвокатом

Обмінений у Росію кум Володимира Путіна Віктор Медведчук, якого в Україні звинуватили у державній зраді і який був одним із лідерів забороненої партії ОПЗЖ, подав позов на позбавлення права займатися адвокатською діяльністю в Україні. 

Про це повідомляє адвокат Романа Титикало.

Медведчук заперечує рішення Дисциплінарної палати Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області у Київському окружному адмінсуді. Його інтереси представляє адвокат Олексій Калінніков.

У травні дисциплінарна палата КДКА Київської області задовольнила скаргу адвокатів Романа Титикало та Іллі Костіна – та позбавила Медведчука права на зайняття адвокатською діяльністю.

Адвокат Титикало зазначив, що Київський окружний адміністративний суд місяцями не відкриває провадження у звичайних справах, а в цій справі все сталося дуже оперативно.

Позов не має перспектив, оскільки немає підстав для його задоволення. 

Є два варіанти розвитку подій. Враховуючи, що Медведчук має зв'язки у судовій, правоохоронній та адвокатській спільнотах, – я не виключаю спроби досягти позитивного рішення суду. Але це малоймовірно. 

З іншого боку, я підозрюю, що це може робитися для піару не українською аудиторією, а московитом. 

У своїх поясненнях, які Медведчук подавав у КДКА, він обґрунтовував мотиви подання скарги та відкриття дисциплінарного провадження тим, що це нібито пов'язано з політичним переслідуванням та нібито репресіями через його політичні погляди", - сказано в повідомленні. 

Адвокат Олексій Калінніков, який представляє інтереси Медведчука, викладає у Вищій школі адвокатури НААУ, яку багато років поспіль очолює соратниця Медведчука Лідія Ізовітова. 

Раніше Калинников представляв інтереси іншого зрадника-втікача і колишнього генпрокурора Віктора Пшонки, який намагався повернути цінні речі зі свого будинку в Гореничах під Києвом, які потрапили до Національного художнього музею.

Крім того, Калинников представляв інтереси друкарні "Новий світ", яка видала кілька книг колишнього президента та зрадника Віктора Януковича.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты