Политика | Николаев, 26 Июля, 2017

«Відмовитись від корупції – це наш обов’язок і пряме завдання», - Олексій Савченко на круглому столі щодо протидії корупції в Україні

Свежие новости: «Відмовитись від корупції – це наш обов’язок і пряме завдання», - Олексій Савченко на круглому столі щодо протидії корупції в Україні

25 липня в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О.Гмирьова відбувся круглий стіл на тему “Роль інститутів громадянського суспільства у протидії поширенню корупції в Україні”. Організаторами якого стали громадська організація “Антикорупційна ініціатива” та Експертно-громадська рада виконкому Миколаївської міськради.

Серед учасників і спікерів круглого столу - правоохоронці, судді, науковці, громадські діячі.

Привітав учасників круглого столу голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

«Корупція - це зло, яке найтісніше поєднане з нашим життям. Це зло, що з’їдає нас зсередини. Відмовитись від неї – це наш обов’язок і пряме завдання! Завдання, яке, до речі, переді мною ставив Президент Петро Порошенко», - зазначив Олексій Савченко.

Олексій Савченко акцентував: «Те, що відбувається сьогодні в органах державної влади і місцевому самоврядуванні, переконливо стверджує – наша свідомість не відмежувалася від корупційної свідомості. Але ми маємо позитивні приклади і факти, коли посадові особи усвідомлено відмовляються від хабарів. Якщо ми прагнемо розбудувати Українську Соборну Самостійну Державу, то маємо розпочинати боротьбу з корупцією саме із себе. Не треба замовчувати – треба казати. Мовляв, «ця довідка чи дозвіл коштувала мені стільки-то й стільки-то». Такі факти треба виносити назовні, по ним треба приймати відповідні рішення».

«Сподіваюсь, що за підтримки Президента розпочнеться судова реформа. І тоді вона дасть поштовх, щоб судді зрозуміли – якщо правоохоронні органи складають протоколи про корупцію, то це не питання того, що воно потрапляє до суду і там вирішується на користь «обвинуваченого». На жаль, такі факти існують. Цього не повинно бути! Сподіваюсь, що саме такі зустрічі дадуть поштовх, щоб ви вибудували певну формулу, завдяки якій людина почне усвідомлювати – якщо, є надання якісних послуг від держави, то потрібно не платити «на руку» і ще й дякувати за це, а просто отримувати ці послуги», - наголосив голова облдержадміністрації.

Олексій Савченко висловив подяку організації «Антикорупційна ініціатива». «Сподіваюсь на вашу підтримку і сподіваюсь, що ми переможемо у цій боротьбі. Але, на жаль, мушу констатувати, що ця боротьба із корупцією буде довготривалою…», - резюмував очільник області.

Учасники зустрічі обговорили питання взаємодії державних органів влади та громадських організацій у сфері протидії корупції, зокрема: участь населення в інформуванні антикорупційних органів про відомі їм факти корупції; виявлення та припинення корупційних діянь; захист прав і свобод громадян, впровадження ефективних механізмів оскарження неправомірних дій службових осіб тощо.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости