Политика | 8 Декабря, 2019

ВІДЕО: Через два місяці звільнять понад 18 тисяч держслужбовців

Свежие новости: ВІДЕО: Через два місяці звільнять понад 18 тисяч держслужбовців

Зараз в країні приблизно 50 тисяч держслужбовців.

Через два місяці в Україні звільнять майже третину - понад 18 тисяч чиновників. Під скорочення потрапляють цілі відділи в районних адміністраціях та посади перших заступників голів. В уряді обіцяють, що напризволяще їх не кинуть, а з пошуком роботи допоможе центр зайнятості, йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Едуард Кучменко шість років перебував у кріслі держслужбовця, половина з них на посаді першого заступника голови Сумської районної держадміністрації. Тепер на його столі постанова Кабміну, де вказано, що його посади більше не існує.

"У постанові не передбачена посада першого заступника. У майбутньому штатному розписі є голова і просто заступник", - каже він. 

Не лише Кучменко утратить роботу, адже під скорочення в Сумській РДА підпадають іще півсотні посадовців. 

Україна не може дозволити собі такий штат держслужбовців, переконаний міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет. Зараз їх приблизно 50 тисяч. Уряд пропонує звільнити майже третину чиновників і на цьому економити два мільярди гривень на рік.

"Ми визнали, що багато посад втратили сенс і вони не вимірюються. Просто не зрозуміло, на що держава витрачає кошти", - каже Дубілет. 

Під скорочення потрапляють цілі відділи в районних адміністраціях та посади перших заступників голів. Міністр кабінету міністрів Дмитро Дубілет заявив - нинішня кількість посадовців - це дороге задоволення для країни. Посади дублюють одна одну і без багатьох взагалі можна обійтися. В уряді обіцяють - напризволяще майже колишніх держслужбовців не кинуть, з пошуком роботи допоможе центр зайнятості.  

Мова лише про районні держадміністрації. Найбільше чиновників скоротять в Одеській та Черкаській областях - майже 40%.  Передусім, шукати роботу доведеться тим, хто працює в апараті - заступникам голів адміністрації, головним спеціалістам,  працівникам стурктурних підрозділів. Також зникнуть цілі відділи, зокрема, економічного розвитку і торгівлі.

Тим, кому покажуть на двері, уряд обіцяє виплатити всю компенсацію та допомогти з пошуком роботи. У центрі зайнятості запевняють, що влаштуватися на роботу - це не проблема, бо на ринку праці понад тисяча вакансій. Звільненим чиновникам запропонують індивідуальний підхід - карєрного радника та психолога. Пропонують суміжні галузі, хоча найзатребуваніші нині продавці, консультанти, електрики та зварювальники. Для цього кличуть навіть на курси перекваліфікації. 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости