Политика | Южноукраинск, 12 Марта, 2020

Відбулося чергове засідання комісії з питань теб та нс при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Свежие новости: Відбулося чергове засідання комісії з питань теб та нс при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради

Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 прийнято рішення про впровадження карантину в навчальних закладах строком на три тижні.

На виконання зазначеної постанови рішенням позачергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при виконавчому комітеті Южноукраїнської міської ради від 12.03.2020 на адміністративній території міста Южноукраїнська доведено запровадження тритижневого карантину за рішенням Уряду  України (на період з 12.03.2020 до 3.04.2020) для всіх закладів освіти, включаючи заклади дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійної (професійно-технічної) освіти.

Керівникам підприємств, установ та організацій міста, незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування, у межах їх компетенції та напрямків діяльності доручено забезпечити виконання заходів по запобіганню занесенню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV. Постанова Кабінету Міністрів України підлягає безумовному виконанню.

Комісія розглянула низку супутніх питань, дала доручення та схвалила звернення міського голови до мешканців міста. Комісія прийняла рішення обмежити місцеві заходи і, зокрема, перевела роботу щотижневих нарад (штабів) та проведення  особистих прийомів  міським головою, секретарем Южноукраїнської міської ради, заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради та фахівцями в режим письмового листування з подальшим комісійним розглядом в скорочені терміни.


Звернення міського голови та комісії ТЕБ та НС

Шановні Южноукраїнці!

 Введені в Україні карантинні заходи є обов’язковими до їх виконання.

Як і визначено Постановою Уряду України, вже 12 березня 2020 року діти не пішли до школи.

 Дещо складніше з дитячими садками. Але ні у місцевого самоврядування, ні у комісії ТЕБ та НС немає повноважень робити виключення з рішення Уряду України щодо карантинних обмежень.

Оскільки є специфіка атомного міста з безперервним графіком роботи АЕС, її персоналу, комісія ТЕБ та НС звернулась до відповідних інстанцій за логічним запитанням – чи не буде виключень для окремих дітей з сімей батьків, що працюють в непереривному циклі АЕС?

Та поки немає такого роз’яснення, ДНЗ міста Южноукраїнська обмежують свою роботу для всіх.

Комісією ініційоване спільне з керівництвом ВП ЮУ АЕС звернення, у тому числі через НАЕК «Енергоатом», до Кабінету Міністрів України та керівництва ОДА щодо виключень в обмеженні карантину у дитячих дошкільних навчальних закладах міст-супутників АЕС країни для дітей певних категорій персоналу АЕС.

Бережімо своїх дітей, своїх рідних і близьких, один одного в умовах, що склалися об’єктивно.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Виконавчий комітет Южноукраїнської міської ради тримає на контролі питання, які комісія ТЕБ та НС поставила перед керівними органами області щодо адрес і термінів придбання захисних масок, перчаток, інших засобів для широкого вжитку.

Джерело: yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты