Общество | Николаев, 19 Июля, 2017

Відбулася чергова перевірка дотримання умов договору перевізниками в області

Свежие новости: Відбулася чергова перевірка дотримання умов договору перевізниками в області

У середу, 19 липня, робоча група, що здійснює перевірку дотримання  умов договору перевізниками, здійснила черговий візит до Миколаївського міжміського автовокзалу та автостанції «Дачна».

Фахівці управління інфраструктури ОДА, Укртрансбезпеки та Нацполіції перевірили роботу приміських маршрутів, які обслуговуються підприємствами «Алан-Техно» та «Мітап».

У результаті перевірки маршрутних автобусів, що здійснюють рух за маршрутами 113 «Миколаїв-Котляреве», 101 «Миколаїв-Воскресенськ», 201 «Миколаїв-Баловне» було знайдено ряд порушень. Серед яких – відсутність розкладу руху, квитків, що відповідають дійсній ціні, а також відсутність погодженої тарифної сітки затвердженої керівником підприємства у салоні автобуса, тобто неможливість візуально бачити тарифи. У деяких маршрутних автобусах не було вогнегасників, а запасний вихід заблокований. Крім цього деякі авто мали технічні пошкодження та іржу.

Одного із водіїв 113-го маршруту «Миколаїв-Котляреве»  було знято із руху, оскільки станом на 19 липня він не пройшов огляд механіка та медика, і відповідно не має права здійснювати перевезення пасажирів.

Під час перевірки водіями приміських маршрутів було порушено розклад руху. Деякі перевізники не дотримувались режиму та очікували закінчення перевірки,усвідомлюючи,що їхні транспортні засоби не відповідають умовам договору.

Один із водіїв намагався «домовитися» із представниками ОДА щодо налагодження роботи маршруту. Представники робочої групи попередили водія про кримінальну відповідальність за намагання дачі хабара. Також радник патронатної служби голови ОДА Андрій Максименко звертається до всіх перевізників з пересторогою щодо неприпустимості здійснення пропозицій фінансового характеру членам робочої групи та попереджає, що в разі виявлення таких фактів будуть повідомлені НПУ та СБУ для вжиття подальших заходів відповідно до чинного законодавства.

За результатами перевірки складено акти. У разі систематичних порушень з боку перевізника ОДА має право розірвати договір із ним та винести маршрут на новий конкурс.

Радник патронатної служби голови ОДА з питань транспорту  Андрій Максименко розповів, що перевірки дотримання  умов договору перевізниками , ініційовані головою Миколаївської облдержадміністрації Олексієм Савченком, набудуть системного характеру і будуть спрямовані виключно на покращення умов перевезень для жителів Миколаївщини. 

Нагадаємо,  17 липня робочою групою була здійснена перевірка дотримання умов договору перевізником, який працює на 163-му маршруті, колишній водій якого пов'язаний з інцидентом, що стався з журналістом телеканалу 2+2 Юрієм Коваленком. За результатами перевірки фахівці Укртрансбезпеки склали приписи та адмінпротокол за неоформленого водія, який працював на маршруті. Члени робочої групи також перевірили маршрут «Миколаїв-Очаків». Про що теж були складені акти і приписи.

Источник: //www.mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты