Политика | 30 Марта, 2017

Вибори до органів влади міста пройдуть 29 жовтня

Свежие новости: Вибори до органів влади міста пройдуть 29 жовтня

ЗУ про місцеве самоврядування в Україні 2017 Українське суспільство надалі перебуває на стадії реформування всіх систем и органів влади. Протягом останнього часу актуальним залишається питання стосовно розробленого Кабінетом Міністрів проекту закону про місцеве самоврядування. Згідно із опублікованою інформацією ЗУ про місцеве самоврядування в Україні 2017 в першу чергу стосується фінансової та політичної сторін організації діяльності місцевих органів. Окрім запланованих виборів в 2017 році, місцеві громади в наступному році будуть позбавлені раніше передбачуваного фінансування з державного бюджету України.

Фінансові зміни, які очікують на органи місцевого самоврядування в 2017 році

Вирішенням спірних питань щодо проекту держбюджету та місцевих бюджетів 2017 року займаються представники Міністерства фінансів, відштовхуючись від реального прибутку та фінансових можливостей українського бюджету. В новому році держава перекладає видатки в розмірі 30 мільярдів гривень на місцеві органи. Таким чином, закон України про місцеве самоврядування в 2017 році підтверджує незмінність курсу українського суспільства на цілковиту децентралізацію та фінансову самостійність місцевих органів від державного бюджету. Проте дві галузі продовжуватимуть перебування на фінансуванні уряду – це оплата праці педагогічних працівників та оплата комунальних послуг для закладів охорони здоров’я. Незважаючи на це, області та районні адміністрації отримають додаткові дотації у вигляді матеріальних коштів задля ефективного утримання місцевих освітніх та оздоровчих закладів. Саме через дотації керівники обласних та районних закладів будуть повністю залежати від влади, що не сприяє запланованій децентралізації. Таким чином, державна влада зможе контролювати органи місцевого самоврядування, перешкоджаючи можливість оптимізувати діяльність у відповідності до особливостей конкретної територіальної громади.

Запропоновані реформи покликані збалансувати всі показники бюджету: з допомогою розробленого проекту закону уряд запланував звести до мінімуму матеріальні втрати місцевих органів влади, оптимізуючи ефективність діяльності всіх органів самоврядування. 29 жовтня 2017 року пройдуть вибори до органів місцевого самоврядування

Окрім реформ у фінансуванні діяльності та розвитку місцевих громад, закон України про органи місцевого самоврядування 2017 визначив дату нових чергових місцевих виборів. Згідно із розробленим проектом закону українці вибиратимуть голів громад, депутатів рад районних і обласних рад 29 жовтня 2017 року. В тексті цього документу, який був внесений на розгляд уряду Президентом України, чергові вибори до місцевих органів влади повинні проводитись в останній тиждень жовтня наступного року. Таким чином, після остаточного визначення результатів повноваження голів та депутатів місцевих органів самоврядування автоматично припиняються.

Необхідність проведення повторних місцевих виборів в державі – це результат прогресивної децентралізації в країні. Президент звернув увагу на те, що впровадження змін до Конституції не можуть не супроводжуватись черговими виборами нових представників місцевих органів. Нагадаємо, що закон України про місцеві державні адміністрації 2017 передбачає імплементацію виконкомів місцевих рад та інституту префектів. Варто підкреслити, що повноваження місцевих органів влади у випадку продовження процесу децентралізації будуть кардинально відкориговані.

 

Источник: ЮжНьюз

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости