Общество | 16 Февраля, 2020

Вчені оцінили реальний відсоток смертності від коронавірусу

Свежие новости: Вчені оцінили реальний відсоток смертності від коронавірусу

Вчені з Імперського коледжу в Лондоні визначили реальний відсоток смертності від китайського коронавірусу у світі.

Своє дослідження вони підготували для Всесвітньої організації охорони здоров’я і опублікували у себе на сайті, — передає Громадське.

У ЗМІ поширюють інформацію, що смертність від нового коронавірусу у світі становить близько 2% — цей показник вираховують, коли ділять кількість померлих на кількість інфікованих. 

Однак, як стверджують дослідники, цей розрахунок не є точним і не враховує багато факторів.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Так, вчені запропонували розділити випадки смертей від коронавірусу на території материкового Китаю і за його межами та оцінити данні окремо. Дослідники кажуть, що через переповненість китайських лікарень в статистику потрапляють лише важкі випадки, а от за його межами вірус виявляють частіше. Відтак не в Китаї дані відрізняються.

Це допомогло вченим визначити, що з ймовірністю до 95% смертельність інфекції становить 0,4 — 4% від всіх інфікованих. Якщо вірус фіксують у людини протягом 14 днів, то середній показник становить — 0,9%, а якщо цей термін є вдвічі коротшим — 0,8%.

Такий показник є значно вищим, як у сезонного грипу (0,1%), але значно нижчим, ніж в інших коронавірусів SARS і MERS.

Також він підтверджує, що відсоток померлих від нового коронавірусу, який встановили вчені, майже не відрізняється від показника, який публікують ЗМІ.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты