Общество | Южноукраинск, 13 Июля, 2017

Шляхи вирішення проблем із забезпеченням водокористувачів області обговорили депутати сільських рад ОТГ Дорошівки та с. Новогригорівки з фахівцями Южно-Українського енергокомплексу

Свежие новости: Шляхи вирішення проблем із забезпеченням водокористувачів області обговорили депутати сільських рад ОТГ Дорошівки та с. Новогригорівки з фахівцями Южно-Українського енергокомплексу

Підвищенню напірного рівня Олександрівського водосховища до проектної позначки 20,7 м як реального шляху вирішення проблем із забезпеченням потреб водокористувачів Миколаївської області було присвячено зустріч депутатів сільських рад об'єднаної територіальної громади (ОТГ) Дорошівки та села Новогригорівки (Вознесенський район) з фахівцями Южно-Українського енергокомплексу. Вона відбулася 11 липня на майданчику ЮУАЕС.

Програма візиту гостей енергокомплексу передбачала огляд Ташлицької ГАЕС та її верхньої водойми, Олександрівської ГЕС, Олександрівського водосховища та берегових позначок, на які підніметься його рівень за позначки 20,7 м. Під час зустрічі гості також ознайомилися з ходом будівництва бризкальних басейнів, яке виконується в рамках реалізації проекту «Реконструкція системи технічного водопостачання. Робота блоків 1..3 на Ташлицькому водосховищі та бризкальних басейнах Южно-Української АЕС». Пленарна частина візиту депутатів сільських рад ОТГ Дорошівки та села Новогригорівки проходила у форматі діалогу за круглим столом.

Вітаючи гостей, генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко підкреслив багатогранність і гостроту теми, що піднімалася за «круглим столом», а також важливість тісної співпраці підприємства з територіальними громадами. Він коротко зупинився на вкрай складній ситуації, що склалася останніми роками в басейні річки Південний Буг, і зазначив: попри те, що витрата води в районі Первомайського водпоста на сьогодні складає лише 9-9,5 м3/с, гідроенергетики щодня скидають з Олександрівського водосховища встановлений їм санітарний пропуск, який дорівнює 17 м3/с. Це дозволяє в періоди маловоддя на 60-70 діб зняти проблему с водопостачанням мешканців, які проживають нижче за течією.

На думку фахівців, заповнення Олександрівського водосховища - найоптимальніший варіант вирішення проблем водозабезпечення населення Миколаївської області. Сьогодні катастрофічна нестача водних ресурсів перейшла в площину екологічної безпеки. Відстрочення підвищення рівня водойми в майбутньому загрожує ще більшими втратами. Врегулювати проблему можна лише одним шляхом - створити необхідний запас води в Олександрівському водосховищі. За такої умови для потреб населення та зрошуваного землеробства в області у періоди літньої межені використовуватиметься додатково 46 млн м3 води.

Депутати сільських рад ОТГ Дорошівки та села Новогригорівки, розуміючи важливість завдань, що стоять перед колективом Южно-Українського енергокомплексу, підкреслили значимість зустрічей з громадськістю та підтримали атомників у їхніх прагненнях реалізувати намічені плани. Серед них і Олександр Ігнатов - голова Дорошівської об'єднаної територіальної громади, мешканці якої не з чуток знають про проблему дефіциту води. Він від імені 3 тисяч своїх односельців зазначив: «Дефіцит води сьогодні дійсно відчувають усі, і питання з забезпеченням наших жителів питною водою стоїть дуже гостро. Я і наша громада виступають за підвищення рівня Олександрівського водосховища до позначки 20,7 м, тому що це дозволить вирішити багато проблем і з водозабезпеченням населення, і зі зрошуванням полів».

Управління інформації та громадських зв’язків

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты