Общество | Николаев, 7 Марта, 2018

Вакцина для профілактики кору, яка надійшла до Миколаївщини, негайно розподілена до районів області

Свежие новости: Вакцина для профілактики кору, яка надійшла до Миколаївщини, негайно розподілена до районів області Вакцина для профілактики кору, яка надійшла до Миколаївщини, негайно розподілена до районів області

За централізованим постачанням відповідно до наказу МОЗ України, комбінована вакцина для профілактики кору, епідемічного паротиту та краснухи (11500 доз), закуплена за кошти Державного бюджету України надійшла до Миколаївської області 2 березня 2018 року і оперативно цього ж дня розподілена до районів області. Про це стало відомо у ході селекторної наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка про стан забезпечення Урядової програми «Доступні ліки», напрями її вдосконалення та проведення вакцинації сьогодні, 6 березня. Від Миколаївщини участь у нараді взяли заступник голови ОДА Олександр Кушнір, керівник апарату облдержадміністрації Юрій Гранатуров, радник голови ОДА Євген Шевченко та начальник управління охорони здоров’я Павло Георгієв.

Повідомляє прес-центр управління охорони здоров'я Миколаївської облдержадміністрації.

Крім цього, за опрацьованими Реєстрами станом наразі лікарями закладів охорони здоров’я Миколаївської області виписано 118 890 рецептів за програмою «Доступні ліки», відпущено з аптечних закладів 82 253 рецепти 56 192 пацієнтам.  Середня вартість рецепту становить 68,22 грн, а відсоток використання коштів становить 77,6.

На селекторну нараду було винесено питання стану забезпечення урядової програми «Доступні ліки» і напрями вдосконалення та проведення вакцинації в Україні.

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко відзначив, що програма «Доступні ліки» була затверджена Урядом ще у квітні 2017 року і покликана відшкодовувати кошти для лікування трьох основних захворювань – серцево-судинна система, астма та діабет ІІ типу.

«Ми бачимо абсолютно позитивну динаміку виконанню цієї програми. Попри критику Уряду, що програма не запрацює, ми можемо сьогодні чітко сказати, вже у березні 2018 року, що програма працює, більше того вона набирає обертів, більше того, програма розширюється, долучаються нові аптечні заклади», - сказав він.

Павло Розенко акцентував, що після останніх змін щодо доповнення списку препаратів, до цієї програми входять вже 239 препаратів, з яких 47 є повністю безкоштовними. На старті цієї програми було залучено біля 4 тис. аптек. На сьогодні в програмі беруть участь понад 7 тис. аптечних закладів. Також участь у програмі беруть 48 виробників, 18 з яких українські, 30 – іноземні. З початку програми було виписано понад 20 млн рецептів – понад 20 млн українських громадян отримали безкоштовні доступні ліки.

«Це і є найкращою нашою відповіддю на будь-яку критику щодо неефективності цієї програми. Ще раз наголошую, що всі необхідні кошти, а це біля 1 млрд грн на виконання цієї програми Урядом у державному бюджеті забезпечено, жодних затримок по розрахунках з аптечними закладами у нас немає», - відзначив Павло Розенко.

Окремо було звернено увагу на доступності програми у селах України. Важливості інформування населення, залучення нових препаратів та аптечних закладів.  

Щодо програми вакцинації було акцентовано, що показник вакцинації зріс вдвічі порівняно з 2016 роком. Зокрема, за 2017й рік згідно з календарем щеплень планово було вакциновано 93% дітей віком до 1 року по всій Україні. І 90% дітей віком до 6 років. Відзначено, що саме низький рівень вакцинації у попередні роки став основною причиною спалаху кору в Україні і очевидно, що в подальшому не треба цього допускати.

Зазначимо, що виконання плану вакцинальних щеплень проти кору, паротиту та краснухи (КПК-1) по області складає 93,8% (Україна – 93,3%), обсяг ревакцинальних щеплень проти кору, паротиту та краснухи (КПК-2) – 89,9% (Україна – 90,7%).

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты