Политика | Новый Буг, 21 Января, 2018

Важливий крок! Ініційовано створення Новобузької об'єднаної громади

Свежие новости: Важливий крок! Ініційовано створення Новобузької об'єднаної громади

Децентралізація — це передача значних повноважень та бюджетів від державних органів органам місцевого самоврядування. Так, щоб якомога більше повноважень мали ті органи, які ближче до людей, де такі повноваження можна реалізовувати найуспішніше.

Процес створення об’єднанних громад триває вже другий рік. В країні вже створено більше 700 громад. В нашому районі вже створено одну громаду, яка 2018 рік починає з самостійного бюджету, окремо від району.

Серед наших людей дуже популярні вислови про те як гарно у сусіда, про те що треба об’єднатися і працювати разом на громаду, для людей, покращувати життя, - але далі розмов це не  йде.

Міський голова Лагодієнко Максим Олександрович ще в травні 2017 року видав своє розпорядження про створення громади, далі кабінетів міської ради це розпорядження не пішло. Було воно не на часі чи не мало зацікавленості серед владних осіб району, на жаль гарна ідея була похована навіть без громадських обговорень, не було проведено жодної зустрічі з громадою, а на моє питання в вересні місяці про стан справ з децентралізації навіть не були готові надати відповідь. Зараз не про це.

На мою думку створення громади крім збільшення суми коштів якими буде розпоряджатися громада, зростуть і вимоги до керівників громади – вони будуть безпосередньо перед нами відповідати за нашу територіальну громаду і їм вже не будуть заважати ніякі чиновники – лише дотримуйся законів. Громада сама вирішує куди направити кошти які на пряму отримує з Державного бюджету та податків та акцизів які сплачує громада.

Сьогодні зроблено важливий крок: до Новобузької міської ради подане звернення 11 депутатів «про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад».
До складу Новобузької міської територіальної громади запрошують всі міста, села та селища, об’єднані громади Новобузького району з метою створення однієї цілої громади. Адміністративним центром визначити місто Новий Буг.

Наступним кроком повинно стати надсилання пропозицій до суміжних рад та розгляд таких пропозицій цими радами;

підготовка проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад;

схвалення проектів рішень про об’єднання місцевими радами;

надання висновку обласною державною адміністрацією щодо дотримання процедури об’єднання; прийняття рішень про об’єднання територіальних громад місцевими радами;

призначення перших виборів голови та ради об’єднанної територіальної громади.

Що нам, людям які прагнуть створити одну об’єднанну Новобузьку громаду потрібно робити далі:
Вимагати від Міського голови якнайшвидше направити листи всім сільським головам, громадам листи запрошення до об’єднаної громади.
Провести слухання в кожному селі, селищі, місті та прийняти рішення приєднуватися чи ні.
Прослідкувати щоб селищна рада за результатами слухань надіслала відповідь до Новобузької міської ради.
І на останок в Новому Бузі створено «Інформаційно консультативний центр по створенню об’єднаної громади» ми приймаємо всі пропозиції з допомоги та готові надати допомогу всім зацікавленим в створені та розвитку громади.
Запрошую всіх людей які не байдуже ставляться до долі Новобужжя об’єднатися і разом робити наше життя, наш район, Новобужжя кращим місцем для життя на землі – це залежить від ВАС!

 
 
 Источник: tytinfo.in.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости