Политика | 23 Июля, 2023

В українській розвідці пояснили, чому приховують статистику українських полонених

Свежие новости: В українській розвідці пояснили, чому приховують статистику українських полонених

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов розповів, чому не озвучується статистика з військових ЗСУ, які потрапили в полон.

"Ми не коментуємо цифри ні українських військовополонених, ні тих, які перебувають в руках окупантів, ні рашистів, які перебувають в українському полоні. Тому, що йде підготовка до наступних обмінів, триває переговорний процес і це чутлива інформація, яка може вплинути на цей процес. А також тому, що держава-агресор часто нехтує".

За словами представника ГУР, країна-агресор навіть не інформує Міжнародний комітет Червоного Хреста про факт перебування людини у полоні.

"Про когось дають відомості, про когось не дають, про когось дають з великим запізненням. Українські військовополонені перебувають у різних місцях, у тому числі й у тимчасово окупованих територіях і на території РФ також", - додав Юсов.

Він розповів, що Україна збирає всю інформацію про порушення прав військовополонених - про недостатнє медичне обслуговування, проблеми з харчуванням, а також інші засоби впливу, які застосовуються проти українських військових.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты