Общество | 16 Июля, 2023

В українських переселенців із серпня почнуть забирати виплати

Свежие новости: В українських переселенців із серпня почнуть забирати виплати

В Україні з 1 серпня переселенцям, які від 45 днів перебувають за кордоном без вагомих причин, скасують виплату. Вони перестануть вважатися внутрішньо переміщеною особою.

Про це в ефірі телемарафону повідомила перший заступник міністра соціальної політики Дар'я Марчак.

Якщо людина... станом на 15 липня мінімум протягом 30 днів без серйозних підстав перебуває за кордоном і до моменту призначення допомоги на 1 серпня не повернулася в Україну, тобто вона більше 45 днів сукупно знаходиться за кордоном, то тоді вона вибрала не внутрішнє, а зовнішнє переміщення. А допомога спрямовується на внутрішньо переміщених осіб ”, – пояснила Марчак.

Щоб перебувати за кордоном і залишатися переселенцем, отримувати виплату, потрібно надати підтвердження про лікування, стажування, відрядження. "Але якщо в державних реєстрах помилкова інформація або людина чи сім'я вже повернулися з-за кордону, то людина може уточнити інформацію в органах соціального захисту, і такі виплати продовжаться", – сказала заступник міністра.

У 2023 році на виплати внутрішньо переміщеним особам спрямовано 57 млрд. грн., щомісяця виплачується 6,2 млрд. грн. Дорослі працездатні особи одержують 2 тис. грн щомісяця, діти та особи з інвалідністю – 3 тис. грн. Як повідомлялося, за даними Мінреінтеграції, в Україні налічується близько 7 млн. внутрішньо переміщених осіб.

Зазначимо, що українці, які вимушено виїхали з окупованих територій, мають право на щомісячні виплати від держави. Гроші платитимуть доти, доки території не звільнять від російських окупаційних військ. Для цього необхідно зареєструватися в Центрі надання адміністративних послуг ( укр. – ЦНАП) як переселенці.

Кожен дорослий переселенець щомісяця може одержувати 2 тис. грн. На кожну дитину виділяють 3 тис. грн. На таку суму можуть претендувати й українці з інвалідністю. Незважаючи на затримки, всі гроші виділяють із бюджету, а переселенці отримують свої виплати.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты