Общество | 16 Июля, 2023

Військкомів, які застосували силу до мешканця Одеси, відправлять на фронт

Свежие новости: Військкомів, які застосували силу до мешканця Одеси, відправлять на фронт Військкомів, які застосували силу до мешканця Одеси, відправлять на фронт

Одеський обласний ТЦК розмістив на своїй сторінці у Facebook коментар про вчорашній інцидент, пов'язаний із жорстким затриманням чоловіка військовослужбовцями, до яких входив і працівник ТЦК.

ТЦК змушений був визнати, що його співробітники перевищили повноваження, застосувавши силу та доставивши хлопця у військкомат проти його волі. При цьому "районний ТЦК намагався приховати свою причетність до інциденту".

"За результатами службової перевірки виявлено і тих, хто перевищив службові повноваження, та порушення у використанні неврахованого транспортного засобу. Винні посадові особи притягнуті до дисциплінарної відповідальності та переведені до бойових підрозділів, де зможуть направити свою силу та міць на боротьбу з ворогом", - говориться у заяві.

У військкоматі стверджують, що постраждалий нібито знімав на відео, як бійці Нацгвардії розгортають мобільний блокпост, "що суворо заборонено нормами правового режиму воєнного стану".

"Отримавши зауваження від представників Нацгвардії, громадянин вступив у конфлікт, відверто провокуючи військових. Під час перевірки його документів для звірки даних по базі чоловік, який ухилявся від мобілізації, почав погрожувати і поводитися агресивно, не припиняючи провокацій", - йдеться у заяві військкомату.

Після чого, як йдеться у повідомленні Одеського ТЦК, нацгвардійці "не втримали емоцій" та застосували силу.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты