Экономика | 30 Августа, 2023

В Україні змінилися правила продажу валюти

Свежие новости: В Україні змінилися правила продажу валюти

Згідно з повідомленням Національного банку (НБУ), з 29 серпня 2023 року Україна внесла зміни до правил обміну валюти. Ці зміни відповідають стратегії НБУ щодо пом'якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до таргетування інфляції, адаптуючись при цьому до поточних викликів, що виникають у ситуації в країні.

Банкам тепер дозволено продавати безготівкову іноземну валюту громадянам, не вимагаючи конкретних підстав чи зобов'язань для вчинення правочину. Такі транзакції здійснюватимуться за встановленим банком обмінним курсом та підлягають місячному ліміту у розмірі до 50 000 гривень (або його еквіваленту) на одну особу в одному банку.

Щомісячний ліміт на придбання безготівкової іноземної валюти з метою подальшого розміщення її на депозиті строком не менше трьох місяців збільшено із 100 000 гривень до 200 000 гривень (або її еквівалента).

Ці заходи покликані стимулювати усунення переваг населення від готівкових розрахунків до безготівкових операцій, які вважаються більш безпечними та зручними. Зрештою, очікується, що це скоротить розрив між готівковим та офіційним обмінним курсом.

НБУ висловив готовність вжити подальших дій зі скорочення різниці між обмінними курсами, якщо вважатиме це за необхідне.

Щодо офіційного курсу НБУ наголосив, що навряд чи змінить курс 36,6 гривні за долар до кінця 2023 року. Ця заява контрастує із попередніми прогнозами, згідно з якими зростання офіційного курсу гривні до 38,2 гривні на 1 долар США навряд чи зміниться до кінця 2023 року. Факторами, що сприяють стабілізації курсу гривні, є заходи щодо підвищення привабливості національної валюти та значна міжнародна фінансова підтримка.

Насамкінець зазначимо, що ці нещодавні зміни у правилах обміну валюти в Україні спрямовані на те, щоб надати громадянам велику гнучкість у проведенні безготівкових операцій з іноземною валютою, одночасно узгоджуючись з економічними та фінансовими цілями країни.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты