Экономика | 17 Января, 2023

В Україні вперше приватизовано морський порт

Свежие новости: В Україні вперше приватизовано морський порт В Україні вперше приватизовано морський порт

Фонд державного майна України успішно провів приватизаційний онлайн-аукціон у державній системі Прозорро. Продажу морського порту (вперше за часи незалежності країни). Про це 17 січня повідомила прес-служба ФДМУ.

«Вартість порту Усть-Дунайськ зросла більш ніж у 3 рази – з 60 млн грн стартової ціни до 201 млн грн переможної. За право приватизації порту у торгах змагалися 8 учасників», - йдеться у повідомленні.

Як нагадали у відомстві, з 1 квітня 2022 р. порт Усть-Дунайськ на Одещині відновив роботу і відтоді перевалив на експорт 153 тис. тонн зерна та 58,3 тис. тонн імпортних споживчих товарів за проектної спроможності 4,1 млн тонн. Фактично сьогодні порт працює лише на 5% своїх потужностей.

«Це перший порт, приватизований у системі Прозоро. Продажі. Знакова подія, що показує, що держава готова. У понад два рази вища конкуренція, ніж у середньому на приватизаційних аукціонах, і кратне зростання ціни – підтвердження готовності та бізнесу змагатися за такі активи», – зазначив директор ДП «Прозорро.Продажі» Олексій Соболєв.

Переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лоту після дня завершення аукціону. Тільки після надходження коштів до бюджету підписується договір купівлі-продажу.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости