Общество | 15 Мая, 2024

В Україні запустили єдину онлайн-платформу для усиновлення

Свежие новости: В Україні запустили єдину онлайн-платформу для усиновлення

Міністерство соціальної політики у День сім’ї запустило в роботу єдину державну онлайн-платформу про усиновлення та сімейне виховання дітей "Україна для кожної дитини".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства.

"Україна для кожної дитини" – онлайн-платформа, де в єдиному місці можна знайти необхідну інформацію та ресурси, що стосуються усиновлення і влаштування дітей в сімейні форми виховання", - йдеться в повідомленні.

На цьому ресурсі можна отримати покроковий алгоритм дій, щоб прийняти дитину у свою сім’ю, дізнатися про усиновлення, сімейні форми виховання та патронат, скористатися "Лінією турботи" та знайти потрібного експерта чи експертку тощо.

Також на платформі відкрито доступ до нового онлайн-курсу про усиновлення "Народжені серцем", який допоможе розібратися в усіх аспектах цього процесу. Навчання безкоштовне, а під час його проходження учасники та учасниці курсу знайдуть відповіді на численні запитання та більш упевнено й усвідомлено прийматимуть таке важливе рішення як усиновлення дитини. Онлайн-курс є додатковим ресурсом, а не альтернативою обов’язковій підготовці кандидатів, яку вони мають пройти відповідно до законодавчих вимог.

Наголошується, що платформа сприятиме реалізації права кожної дитини зростати в сімейному оточенні та популяризуватиме сімейне виховання дітей. Водночас вона стане покроковою дорожньою картою для родин, які хочуть допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Наступним кроком стане побудова комплексної системи для упорядкування інформації про дітей, які потребують підтримки держави. Нова система забезпечить більш прозорий і зрозумілий механізм подання документів та проходження навчання кандидатами в усиновлювачі, прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни й піклувальники, патронатні вихователі.

Як написала дружина Президента Олена Зеленська у Фейсбуці з нагоди Міжнародного дня сімʼї, державна онлайн-платформа для усиновлення допоможе дітям і батькам знайти одне одного.

"Родина – те, що створює нас, і те, що створюємо ми. Те, що найбільше хвилює та водночас дає найбільше сил. Те, що ми захищаємо – зараз і завжди. І те, що боронить нас – завжди й особливо зараз. Добре, коли родина є в дорослого. Але обов’язково вона повинна бути в дитини, щоб з ранніх років і на все життя дати досвід любові та захищеності", - зазначила Зеленська.

За її словами, у Міжнародний день сімʼї важливо згадати, що тисячі дітей в Україні зростають в інтернатних закладах, позбавлені родинної атмосфери й підтримки близьких.

"Але це можна змінити, якщо взяти цих дітей у родину. Дізнайтесь, як це зробити, на dity.gov.ua – єдиній державній онлайн-платформі "Україна для кожної дитини". Дорослі, які хочуть прийняти дитину у свою сім’ю, знайдуть тут покроковий алгоритм дій, експерта для консультацій, онлайн-курс батьківства "Народжені серцем" і зможуть скористатися лінією турботи", - зауважила Зеленська. 

Платформа створена у межах реформи системи догляду та підтримки дітей Міністерством соціальної політики спільно з Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей за фінансової підтримки Європейського Союзу та сприяння представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine в Україні. 

"Україна для кожної дитини" допомагатиме дітям і родинам нарешті знайти одне одного – для любові й підтримки на все життя", - підкреслила перша леді.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости