Общество | 23 Января, 2024

В Україні створюють біржу біопалива

Свежие новости: В Україні створюють біржу біопалива

В Україні працюють над створеням біржі біопалива. Уряд закликає збільшити частку альтернативних видів палива на ринку.

Повідомляє AgroPortal із посиланням на учасників брифінгу «Розвиток біржової торгівлі біопаливом — стимул для ринку біоенергетики в Україні».

Меморандум про співпрацю підписали Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження та Українська енергетична біржа. У пріоритеті — створення прозорого та конкурентного ринку біопалива.

«Для розвитку напряму потрібно створити відповідні умови на ринку, яких на сьогодні насправді немає. Тож перехід на біржову торгівлю суттєво вплине на цінову динаміку на ринку біопалива. По суті, торги вийдуть з тіні», - сказав заступник генерального директора ТОВ «Українська енергетична біржа» Костянтин Шевчук.

Зважаючи на останні підрахунки, встановлення та опалення котельні на біопаливі на щепі, наприклад, дозволяє відчутно заощаджувати — 1 Гккал на газу коштує 4800 грн, 1 Гккал теплопостачання на щепі — 2000 грн.

«На сьогодні Україна імпортує 1/3 газу. Відмовитись від цього можна завдяки альтернативним видам палива, що дозволить заощаджувати великі кошти в бюджеті», - зазначає голова держагентства з енергоефективності та енергозбереження Ганна Замазєєва.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости