Общество | Николаев, 22 Января, 2024

Олена Зеленська розповіла про сімейну лікарку-переселенку на Миколаївщині

Свежие новости: Олена Зеленська розповіла про сімейну лікарку-переселенку на Миколаївщині

Понад 1600 пацієнтів, що уклали з нею декларації. Робота одразу у двох медичних закладах очно та дистанційно. І навчання за програмою mhGAP, щоб дбати не лише про фізичне, але й про ментальне здоров’я пацієнтів. Це про Євгенію Тертичну, сімейну лікарку з 22-річним стажем, яка є справжнім прикладом української стійкості.

Про це пише перша леді України Олена Зеленська у своєму Telegram-каналі.

Як розповіла Олена Зеленська, після початку повномасштабного вторгнення лікарка переїхала з нині окупованого Сєвєродонецька Луганської області на Миколаївщину, однак своїх пацієнтів з Луганщини консультує онлайн.

«Люди здебільшого скаржаться на тривожність, порушення сну. І те, що пацієнтам з такими симптомами не треба їхати десь далеко, а можна просто звернутися до свого сімейного лікаря, дуже їх тішить. Особливо це важливо для жителів сільських населених пунктів», – каже фахівчиня.

Пані Євгенія зазначає, що пацієнти вже не бояться звертатися до свого лікаря й ділитися особистими переживаннями. І це насправді дуже добре. Адже свідчить про те, що послуга з ментального здоров’я на первинному рівні дійсно працює, долаючи стигму й упередження.

Інтеграція послуги з ментального здоров’я на «первинці» відбувається в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Вже кожен третій сімейний лікар надає таку послугу. Для пошуку фахівця на сайті Національної служби здоров’я України є зручна онлайн-мапа. Скористайтеся нею або просто зателефонуйте за номером 16-77 та отримайте відповіді на всі питання.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты