Политика | 21 Августа, 2023

В Україні напрацьовують законодавчу базу для створення військової поліції

Свежие новости: В Україні напрацьовують законодавчу базу для створення військової поліції

В Україні планують створити військову поліцію. Головне управління військової юстиції Міністерства оборони України бере участь у розробці відповідного законопроєкту. 

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Наголошується, що військова поліція має стати військовим формуванням з правоохоронними функціями і входитиме до системи Міноборони України.

Військова поліція буде створена на базі Військової служби правопорядку в ЗСУ. До неї перейдуть окремі повноваження щодо оперативно-розшукової діяльності та досудових розслідувань військових злочинів у зоні бойових дій.

Метою створення військової поліції є підтримка дисципліни серед військовослужбовців ЗСУ, Міноборони та Державної служби спеціального транспорту (ДССТ). Передбачається досягнення сумісності військової поліції з відповідними структурами держав-членів НАТО.

Серед основних завдань – правоохоронна діяльність щодо запобігання, виявлення, припинення військових злочинів згідно з нормами Кримінального процесуального кодексу України та військових статутів; оперативно-розшукова діяльність; спеціальна превенція у ЗСУ та ДССТ; забезпечення правопорядку, військової дисципліни у ЗСУ та ДССТ; захист прав військовослужбовців; захист державного майна; виконання покарань.

Повідомляється, що на базі комітету парламенту України з питань правоохоронної діяльності працює робоча група, завданнями якої є створення робочої моделі військової юстиції, частиною якої стане Військова поліція. Законопроєкт перебуває на стадії узгодження.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты