Политика | 31 Января, 2024

В Україні можуть заборонити Telegram через російські інформаційні загрози

Свежие новости: В Україні можуть заборонити Telegram через російські інформаційні загрози

Telegram можуть заборонити на час дії воєнного стану в Україні, адже він допомагає росіянам проводити інформаційні операції.

Про це заявив голова Комітету виборців України, політолог Олексій Кошель.

Політолог вважає, що використання російського Telegram може призвести до витоку особистих даних українців.

"З Telegram в Україні потрібно щось вже нарешті робити. Навіть не щось робити, а заборонити цю мережу не період дії правового режиму воєнного стану. Оскільки за допомогою Telegram росіяни, можливо, мають доступ до персональних даних українців. Експерти вже розбивали на молекули й розписували напрямки, по яких у нас можуть бути проблеми через цю мережу", — заявив Кошель.

Політолог підкреслив, що РФ використовує Telegram для проведення інформаційних спецоперацій та намагається впливати на ситуацію в Україні через цей канал зв'язку.

"Також ми повинні зупинити роботу ворожих інформаційних ресурсів в Україні. До прикладу, минулої осені Україна тиждень обговорювала смерть Кадирова, а потім і Путіна. Дві інформаційні спецоперації Росії спрацювали. Факт залишається фактом. І все це їм вдалось саме через телеграм-канали", — додав він.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты