Политика | 31 Января, 2024

Арахамія заявив, що наближається парламентська криза: «Ніякої єдності немає»

Свежие новости: Арахамія заявив, що наближається парламентська криза: «Ніякої єдності немає»

Лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія повідомив, що наразі в Україні існує загроза парламентської кризи, через те, що багато депутатів хочуть скласти свої повноваження.

Таку заяву він зробив під час дискусійної панелі «2024: сценарії для країни» в рамках спецпроєкту LB.ua й EFI Group «Нова країна».

Давид Арахамія розповів, що лише в партії «Слуга Народу» є вже 17 заяв на складання мандату. 

«Усередині парламенту немає єдності. Це ілюзія. Вона була півтора року тому. Зараз її немає. З парламентом взагалі велика криза наближається. Тільки в мене у фракції є 17 заяв на складання мандату. У нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами – буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення, – прим.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи. Я знаю, що в інших фракціях теж є люди, які хочуть піти. Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів. Тільки за медичними показаннями. А так більше ніяких умов, за яких ми будемо голосувати за складання мандатів, щоб зберегти парламент легітимним», – пояснив він.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости