Политика | 29 Ноября, 2023

В Україні ліквідовано російського генерал-майора Завадського

Свежие новости: В Україні ліквідовано російського генерал-майора Завадського

В Україні ліквідовано заступника командира 14-го армійського корпусу рф генерал-майора Володимира Завадського.

Про це повідомив офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) у вівторок, 28 листопада.

Спочатку він поширив скріншот із відповідними даними, яке опублікували в соцмережах росіяни, наголосивши, що їм потрібне підтвердження.

А пізніше написав, що Завадського ліквідовано - "успішно демобілізовано".

За версією російських ресурсів, генерал напередодні "підірвався на міні".

"Але є окремі припущення, що його міг наздогнати FPV-дрон. А версію з міною просувають, щоб смерть генерала виглядала випадковістю, а не успішною спланованою операцією українських спецпідрозділів", - зазначає ресурс InformNapalm.

Завадський із 2021 року командував Таманською дивізією. Під час повномасштабного вторгнення в Україну російський генерал планував і проводив окупаційні операції в Харківській області. У вересні 2022-го ЗМІ писали, що він утік з Ізюма разом із пораненими росіянами, злякавшись контрнаступу ЗСУ.

Варто зазначити, що Завадський став 12-м російським генералом, про ліквідацію яких в Україні стало відомо громадськості.

У серпні 2022 року Велика Британія повідомила про загибель 10 генералів рф. Японська розвідка з посиланням на власні дані та матеріали колег зі США і країн Європейського союзу повідомляла про 20 загиблих російських генералів до лютого 2023 року.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты