Политика | 23 Марта, 2020

В СБУ спростували інформацію про «інфікований потяг» з Риги

Свежие новости: В СБУ спростували інформацію про «інфікований потяг» з Риги

Сьогодні, 23 березня, мережею ширилася інформація з посиланням на анонімне джерело в Службі безпеки України прибуття з Риги до Києва «інфікованого потягу» з громадянами, яких евакуювали з Латвії. Нібито в багатьох пасажирів зафіксували високу температуру та інші ознаки захворювання на коронавірус.

Повідомили у прес-службі відомства.

  • Читайте більше на нашому Telegram-каналі. Приєднатися до нього можна ТУТ

«Єдиною правдою у цій інформації є те, що потяг дійсно прибув з Латвії. І він справді привіз додому наших співвітчизників. Усі пасажири пройшли температурний скринінг. Стан 5-ох викликав додаткові запитання у медиків, тому їм зробили експрес-тести на коронавірусну інфекцію. Однак результати експрес-тестів – негативні!

Окремо всі евакуйовані пасажири підписали згоду на самоізоляцію, за ними буде встановлений медико-санітарний нагляд. У випадку, якщо у когось із них з’явиться підозра на коронавірус, будуть вжиті усі необхідні заходи.

Жодних причин для паніки немає. Медики та відповідні служби фахово виконали свою роботу. Тож давайте доведемо, що Україна не тільки не залишає співвітчизників у біді, але й здатна ввічливо зустріти їх на Батьківщині.

Також Служба безпеки України вкотре закликає ЗМІ та громадян користуватися виключно інформацією з офіційних джерел і не вірити чуткам. Нагадаємо, що за останній час ми вже виявили 38 осіб, які поширювали фейки, зокрема і за завданням російських спецслужб. І будемо виявляти таких інтернет-агітаторів надалі», - йдеться у повідомленні.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты