Политика | Николаев, 27 Апреля, 2018

Кожна громада має створити належні умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами, - Олександр Кушнір

Свежие новости: Кожна громада має створити належні умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами, - Олександр Кушнір

Кожне місто, район, ОТГ повинні створити належні умови для навчання дітей з особливими освітніми потребами. На цьому наголосив заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Олександр Кушнір у четвер, 26 квітня, на нараді з громадами області. 

 

Презентувавши систему моніторингу та оцінювання соціально-економічного розвитку міст обласного значення, районів, об’єднаних територіальних громад Миколаївщини заступник голови ОДА акцентував, що облдержадміністрацією було введено такий показник як кількість дітей з особливими освітніми потребами, охоплених інклюзивним навчанням. Також Олександр Кушнір нагадав, що головою ОДА Олексієм Савченком цей рік був оголошений роком освіти, а в області прийнята програма, яка передбачає підтримку інклюзивного навчання.

«Завдяки обласній раді, що  проголосувала та підтримала ініціативу, виділено 7 млн грн. Вважаю, що це обов’язок кожного керівника – забезпечити рівними умовами для освіти та навчання всіх дітей. Для учнів мають бути створені гідні умови навчання в загальноосвітніх школах», -  сказав Олександр Кушнір.

Наразі інклюзивні класи функціонують у м. Миколаєві,  Южноукраїнську, Вознесенську, Первомайську, Баштанському, Березнегуватському, Вітовському, Вознесенському, Єланецькому, Новобузькому, Снігурівському районах,  Куцурубській, Шевченківській та Галицинівській об’єднаних територіальних громадах.

За оперативними даними в області у 2017/2018 навчальному році у закладах дошкільної та загальної середньої освіти здобувають освіту 2322 дитини з інвалідністю, з них 66 дітей з особливими освітніми потребами навчаються за інклюзивною формою, що становить 2,8 % від загальної кількості дітей, які цього потребують.

Серед міст обласного значення найвищий відсоток  охоплення дітей інклюзивним навчанням до загальної кількості дітей, які цього потребують, у місті Миколаєві – 4,3%, Первомайську 1%, Южноукраїнську – 0,4%. Відсутні діти, які навчаються за інклюзивною формою навчання у містах Вознесенську та Очакові.

Серед районів області найвищий показник у Березнегуватському районі – 13,3 %, Вознесенському 3,1%, Вітовському – 1,5%, Єланецькому – 1,5%, Новобузькому – 1,4%, Снігурівському – 1,2%, Баштанському – 0,3%. У решти районів відсутні діти, які навчаються за інклюзивною формою навчання.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости