Политика | Николаев, 31 Июля, 2022

В результаті обстрілу Миколаєва загинув власник «Нібулону» Олексій Вадатурський, – нардеп Гончаренко

Свежие новости: В результаті обстрілу Миколаєва загинув власник «Нібулону» Олексій Вадатурський, – нардеп Гончаренко

Народний депутат України Олексій Гончаренко повідомив, що внаслідок обстрілуМиколаєва загинув власник «Нібулон» Олексій Вадатурський та його дружина.

Про це він написав в Telegram.

«Цієї ночи внаслідок обстрілу Миколаєва загинув Герой України, власник однієї з найбільших компаній України «Нібулон» Олексій Вадатурський та його дружина. Мої співчуття родині… З їхнім сином Андрієм разом працювали в Верховній Раді минулого скликання…» - повідомив Гончаренко.

Олексій Гончаренко видалив свою публікацію. Але про загибель Олексія Вадатурського та його дружини також повідомляють два інші народні депутати - Тарас Батенко та Максим Бужанський.

Довідка

Олексій Вадатурський народився 8 вересня 1947 року у селі Бенцарі Балтського району Одеської області у родині колгоспника.

У 1971 р. закінчив Одеський технологічний інститут ім. Ломоносова, спеціальність - автоматизація та комплексна механізація хіміко-технологічних процесів.

Працював головним інженером Трикратського комбінату хлібопродуктів, начальником виробничого відділу та заступником начальника Миколаївського обласного управління хлібопродуктів.

У 1991 році очолив новостворене сільськогосподарське підприємство «НІБУЛОН».

15 листопада 2007 року був удостоєний Звання Герой України з врученням ордена Держави.

У 2012 році журнал «Фокус» розмістив бізнесмена у списку 20 найуспішніших аграріїв України, де він разом із сином-компаньйоном Андрієм Вадатурським посів дванадцяте місце (земельний банк — 80 000 га).

У рейтингу журналу «НВ» «топ-100 найбагатших українців», опублікованому у жовтні 2019 року, статки оцінено у $474 млн. (зменшення на 14 % порівняно із 2018 роком); це 14 місце рейтингу.

У червні 2020 року Forbes Україна помістив Вадатурського на 15 місце у рейтингу найбагатших українців, оцінивши його капітал в 450 млн доларів.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты