Общество | Первомайск, 3 Февраля, 2018

В Первомайську дітям-сиротам урочисто вручили ключі від квартир

Свежие новости: В Первомайську дітям-сиротам урочисто вручили ключі від квартир В Первомайську дітям-сиротам урочисто вручили ключі від квартир

02 лютого 2018 року в приміщенні виконавчого комітету міської ради міський голова Л.Дромашко урочисто вручила ключі від квартир 2 дітям-сиротам та 3 особам з числа дітей-сиріт, які перебували на соціальному квартирному обліку.

Питання забезпечення статусних дітей та осіб з їх числа житлом, у тому числі соціальним, є надзвичайно актуальним та проблемним. Статтею 52 Конституції України передбачено, що утримання та виховання цієї категорії, покладається на державу. Урядом постійно опрацьовувалось питання стосовно передбачення у державному бюджеті необхідних коштів для забезпечення житлом даної соціально вразливої категорії громадян. Проте у державному бюджеті до 2017 року, відповідних коштів не було передбачено. І нарешті, в листопаді 2017 року Урядом України виділено субвенцію в розмірі 277 млн. грн. місцевим бюджетам на придбання соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Миколаївська область отримали більше 19 млн. грн.

Згідно законодавства діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, у разі відсутності у них житла, мають право зараховуватися на квартирний облік та соціальний квартирний облік за місцем свого походження або проживання. А після досягнення 18 років такі діти протягом місяця забезпечуються соціальним житлом до надання їм благоустроєного житлового приміщення для постійного проживання. Так, станом на 01 грудня 2018 року на квартирному обліку в місті перебуває 115 статусних дітей та осіб з їх числа.

Розпорядженням міського голови був затверджений склад комісії для придбання соціального житла для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Завдяки злагодженій роботі членів комісії по придбанню житла, депутатів міської ради, членів виконавчого комітету та громадян міста, не байдужих до цієї події, в дуже короткий термін (2 місяці), було придбано 4 квартири під соціальне житло. Комісія, під головуванням заступника міського голови начальника управління соціального захисту О.Колесніченко, розглянула 10 пропозицій щодо придбання квартир, визначилася по 4 об’єктам та надала свої пропозиції з відповідними документами та письмово обґрунтованою інформацією обласній комісії, яка прийняла рішення виділити місту 1.224.729 грн.

21 грудня 2017 року рішенням Первомайської міської ради за кошти субвенції з державного бюджету придбано у власність територіальної громади 4 однокімнатні квартири: 2 квартири загальною площею по 35 кв. м., 2 квартири загальною площею по 36 кв. м. Всі квартири з сучасним ремонтом, 2 квартири облаштовані меблями.

 

Людмила Григорівна привітала дітей з отриманням нового помешкання, побажала щасливого майбутнього, бути добрими по життю і творити добро для тих, хто його потребує та вручила їм побутову техніку (блендери та комбайн). Міський голова зазначила, що вручення соціального житла для дітей-сиріт та особам з їх числа в нашому місті відбувається вперше.

Окрім цього, голова профспілкового комітету ВАТ «Завод «Фрегат», член виконавчого комітету Г.Борик подарував сім’ї братів Білових комплект постільної білизни. А депутат міської ради Т.Глушко облаштував квартиру Андрія Христіна новим сучасним столом. Тож усіма силами й стараннями добрих людей спільна праця увінчалася успіхом.

Також, привітати власників нових помешкань завітали секретар міської ради С.Бондарчук, заступник міського голови, начальник управління соціального захисту населення О.Колесніченко, заступник міського голови з охорони здоров’я та гуманітарних питань Н.Товста начальник управління у справах дітей Н.Перкова, депутат міської ради Т.Глушко, члени виконкому Г.Борик та Б.Богатирьов, посадовці структурних підрозділів виконавчого комітету Первомайської міської ради. Всі присутні побажали дітям міцного здоров'я, успіхів у навчанні, гарного працевлаштування, та добре облаштуватися у особистому затишному гніздечку.

Наостанок Катерина Макаренко висловила подяку всім, хто допоміг отримати та облаштувати квартири.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты