Криминал | Николаев, 16 Января, 2023

В Одесі судять екс-главу Миколаївської окружної прокуратури за коригування вогню для РФ

Свежие новости: В Одесі судять екс-главу Миколаївської окружної прокуратури за коригування вогню для РФ В Одесі судять екс-главу Миколаївської окружної прокуратури за коригування вогню для РФ

В Одесі триває суд над екс-головою Миколаївської окружної прокуратури Геннадієм Германом, якого звинувачують у державній зраді.

Сьогодні, 16 січня, у залі суду були присутні родичі військових, які 18 березня 2022 року загинули у казармі у Миколаєві. За версією слідчих, туди потрапила російська ракета, траєкторію якої коригував саме підсудний.

Проте адвокат стверджує, що його клієнт не причетний до цього обстрілу, натомість підтвердив, що Геннадій Герман коригував вогонь по Миколаївській ОДА наприкінці березня минулого року.

Миколаївську окружну прокуратуру Герман очолив за рік до повномасштабної війни, у березні 2021 року. До призначення на цю посаду працював в Офісі Генерального прокурора. 

Герману інкримінують ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу, а саме державну зраду в умовах воєнного стану. Цей злочин належить до категорії особливо тяжких та карається позбавленням волі від 15 років до довічного ув’язнення.

Нагадаємо, що 29 березня близько 8:40 російська крилата ракета потрапила до будівлі ОВА. Від влучення ракети сталася руйнація центральної секції ОДА з 9-го по 1-й поверхи.

Внаслідок обстрілу загинули 36 людей.

Раніше суд ухвалив продовжити Герману ще на два місяці запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в Одеському слідчому ізоляторі без права на внесення застави.

Як відомо, затримали Германа 4 квітня. Наступного дня йому повідомили про підозру, а 6 квітня відправили до СІЗО, де він перебуває донині.

Декілька разів обвинувачений намагався оскаржити запобіжний захід, наполягаючи на домашньому арешті.  

7 жовтня Верховний суд визначився із підсудністю справи екскерівника Миколаївської окружної прокуратури Геннадія Германа — її передали у Приморський суд Одеси. 

Голова Миколаївської ОВ Віталій Кім зазначив, що з огляду на удари, до яких причетний Герман, миколаївці готові влаштувати самосуд над зрадником.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты