Криминал | 23 Октября, 2022

СБУ затримала президента «Мотор Січ» Богуслаєва за підозрою у роботі на Росію

Свежие новости: СБУ затримала президента «Мотор Січ» Богуслаєва за підозрою у роботі на Росію СБУ затримала президента «Мотор Січ» Богуслаєва за підозрою у роботі на Росію

Співробітники СБУ затримали президента АТ «Мотор Січ» Олександра Богуслаєва та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Їм оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-1 (колабораційна діяльність), ст. 111-2 (пособництво державі агресору).

— Затримання відбулося в рамках кримінального провадження щодо незаконного постачання з боку «Мотор Січ» товарів військового призначення для російської штурмової авіації, — наголосили у відомстві.

За матеріалами слідства, до оборудки причетне керівництво заводу, розташованого на Запоріжжі. Посадовці діяли у змові з наближеними до кремля представниками російської корпорації «Ростех», яка є одним із головних виробників озброєнь для ЗС РФ.

Зловмисники налагодили транснаціональні канали незаконного постачання оптових партій українських авіадвигунів до країни-агресора.

Отриману продукцію окупанти використовували для виробництва та ремонту російських ударних вертольотів типу:

  • Мі-8АМТШ-ВН «Сапсан»
  • КА-52 «Алігатор»
  • Мі-28Н «Нічний мисливець»

— Встановлено, що відповідні зразки армійської авіації загарбники масово застосовували для повномасштабного вторгнення в Україну. Це підтверджено численними фактами знищення цих ворожих бойових вертольотів нашими захисниками, — підкреслили в СБУ.

Для обходу встановлених обмежень на торгівлю з РФ організатори схеми використовували підконтрольні комерційні структури у трьох країнах Близького Сходу, Європи і Східної Азії. Саме ці компанії відправляли «замовлення» українському виробнику нібито для потреб зарубіжної сторони.

— Проте після одержання військової продукції «посередники» переправляли її до Росії. Також ворог використовував іноземних спільників для ремонту та обслуговування власної авіатехніки з використанням українських запчастин, — йдеться у повідомленні.

У ході розслідування співробітники СБУ встановили всіх організаторів оборудок, задокументували їх злочинні дії та проводять комплексні заходи для притягнення винних до відповідальності.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты