Криминал | 3 Июня, 2023

В Одесі поліція та СБУ затримали начальника відділу митниці, який вимагав у бізнесмена $6,5 тисяч

Свежие новости: В Одесі поліція та СБУ затримали начальника відділу митниці, який вимагав у бізнесмена $6,5 тисяч

Нацполіція та СБУ затримали начальника відділу Одеської митниці за вимагання та отримання 6,5 тисяч доларів США неправомірної вигоди.

Про це повідомили в Національній поліції України.

Посадовець вимагав у підприємця незаконну грошову винагороду за провезення товарів з Туреччини.

“Керівник одного з відділів митного оформлення вимагав кошти у підприємця, який займався ввезенням в Україну текстильних товарів та товарів загального вжитку з Туреччини, за сприяння у швидкому проїзді автівок через митний пост. У разі несплати фігурант обіцяв створити перевізнику штучні перешкоди та максимально «затягнути» строки розмитнення вантажу”, - розповіли в поліції.


Після отримання першої частини неправомірної вигоди керівник відділу надав вказівки підлеглим щодо пропуску зазначених автомобілів фактично без будь-якого митного оформлення.

Фігуранта затримали під час отримання другої частини хабара в сумі 3800 доларів в його елітному автомобілі. Під час проведення обшуків за місцем проживання посадовця вилучили заздалегідь ідентифіковані гроші, які він отримав як першу частину хабара, а також кошти в різних валютах.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты