Политика | 18 Августа, 2022

В Міноборони заявили, що російські ІПСО поширюють новини про вигаданий конфлікт Зеленського та Залужного

Свежие новости: В Міноборони заявили, що російські ІПСО поширюють новини про вигаданий конфлікт Зеленського та Залужного

В інформаційному просторі росії та України одночасно розповсюджується вигаданий ворожими підрозділами ІПСО міфічний конфлікт між вищими органами військово-політичного керівництва, а саме нібито протистояння Генерального штабу ЗСУ з Офісом Президента та Міністерством оборони.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Як правило, цей наратив розповсюджується в telegram-каналах та ЗМІ, втім не лише російських. Цей наратив підхоплюють і деякі українські ресурси та спікери. Метою цієї інформаційної операції ворога є максимальне розповсюдження потрібної агресору ідеї, виклик емоційної реакції на неї і, як наслідок, маніпуляція сприйняттям подій загалом».

«Оперативна мета – створити конфлікт всередині військово-політичного керівництва нашої держави та всередині суспільства, ослабити центр прийняття державних рішень, ослабити оборонний та наступальний потенціал нашого суспільства. Якщо ми всі між собою пересваримось – нас легше зламати і завоювати. Цього ворог і добивається», - зазначила Маляр.

Найчастіше маніпулятивні меседжі інформаційної операції привертають увагу своїми кричущими заголовками, які неодмінно викликають бурхливу емоційну реакцію. Варто також відзначити невизначеність та неоднозначність джерела в подібних повідомленнях на кшталт «неназвана особа з Офісу Президента» або «наше джерело в Міністерстві оборони».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости