Политика | Николаев, 18 Августа, 2022

95% шкіл на Миколаївщині навчатимуться в онлайн-режимі, але у безпечних районах у ОТГ буде вибір, - Кім

Свежие новости: 95% шкіл на Миколаївщині навчатимуться в онлайн-режимі, але у безпечних районах у ОТГ буде вибір, - Кім

Переважна більшість навчальних закладів у Миколаївській області навчатимуться в онлайн-режимі, але ті, хто перебувають у безпечній зоні, мають вибір.

Про це розповів голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у ході телемарафону.

Він зазначив, що з половини перевірених шкіл тільки 156 мають бомбосховища або укриття. Через те, що багато хто перебуває в небезпечній близькості до обстрілів, навчання проходитиме в онлайн-режимі.

— 1043 у нас заклади освітніх, 23 знищено, 180 повалено та 55 перебувають на окупованих територіях. Близько 680 перевірено, у 156 є бомбосховища чи укриття. Але, враховуючи те, що більшість установ знаходяться за 40-кілометрову зону від вогню, де дістає артилерія, швидше за все, буде по області, крім північних областей, форма навчання онлайн. Але ми готуємося до того, що наші Збройні Сили матимуть змогу просунутися до Херсона і ми зможемо якісь школи відкрити офлайн, - сказав голова ОВА.

Але там, де можна навчатися в самих школах, місцеве самоврядування матиме вибір.

— Це індивідуальна історія, бо після перевірки ще класи та батьки дітей голосують. Вони вважають, що, наприклад, у Кривому Озері чи Первомайську ми готові, щоби класи навчалися офлайн. Ми пропонуємо кожному ОТГ та місцевому самоврядуванню приймати рішення самостійно, виходячи з їх індивідуальних особливостей, місцезнаходження тощо. Ми готуємось до навчального року, попередньо це буде онлайн навчання у більшості шкіл, скажімо так, 95%. Але близько 60 шкіл готові гіпотетично відкрити офлайн, - додав Віталій Кім.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты