Политика | 16 Августа, 2022

Кулеба розповів, як лавров поводився на переговорах в Анталії: «Не такий страшний чорт, як його малюють»

Свежие новости: Кулеба розповів, як лавров поводився на переговорах в Анталії: «Не такий страшний чорт, як його малюють»

На весняних переговорах в Анталії голова міністерства закордонних справ України Сергій Лаврів був не впевнений у собі. Він постійно повторював пропагандистські тези про «нацизм» в Україні.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулєба в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

«Перше скажу вам: не такий страшний біса, як його малюють. Він був не впевнений у собі. Він дотримувався суворо, повністю офіційної лінії: «неонацисти», – сказав він.

У кімнаті переговорів, за словами Кулеби, було дев'ять осіб: глави МЗС України, Росії, Туреччини та по два дипломати від кожного. Він сказав Лаврову, що через його численні заяви про Україну потрібно «все забути і відверто поговорити». Тож спитав його, чого «реально хоче» росія.

«І він просто у відповідь почав нести всю цю завірюху про денацифікацію, демілітаризацію... Тобто якщо я до цього вважав, що він, може, таки не вірить у це все, а ніби відпрацьовує... В Анталії я вийшов з цієї зустрічі повністю переконаним, що він вірить у все те, що він говорить», – розповів Кулеба.

Лавров називав «фейками» фото з розбомбленим російськими військами пологовим будинком у Маріуполі, почав щось розповідати про нібито «утиск російської мови», зазначив глава МЗС України. Кулеба одночасно парирував, що сам народився у східній Україні і щоліта проводить під Сумами та Полтавою – люди говорили суржиком і це сприймалося нормально.

За словами глави МЗС, Лавров смикався, а потім почав говорити: «Ось я ваші слова сприймаю так: що в глибині душі ви не погоджуєтесь з політикою нацистського режиму боротьби з російською мовою. Але як частину цього режиму ви не можете прямо висловити свою думку».

Тому, в принципі, якщо не мати страху перед росіянами, їх можна перемагати. У тому числі за переговорним столом. В нас цього страху немає. Нас війна позбавила страху. Війна, що почалася в 2014 році, ще», – підсумував глава МЗС.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты