Культура | Николаев, 20 Июля, 2018

В Миколаєві відкрилася фотовиставка документальних фотографій «Долаючи темряву»

Свежие новости: В Миколаєві відкрилася фотовиставка документальних фотографій «Долаючи темряву»

У Миколаєві відкрилася фотовиставка «Долаючи темряву» з документальними фотографіями відомого фотографа Олександра Глядєлова, володаря престижної міжнародної премії Hasselblad. На виставці можна побачити 60 фотографій, які були зняті на чорно-білу плівку. Вони, як і всі документальні фото, є непостановочними, це фотографії  з життя  реальних людей. В данному випадку, з життя людей, які живуть в Миколаєві з гепатитом С.  

Фотовиставка підготовлена ​​міжнародною медичною гуманітарною організацією «Лікарі без кордонів» (Médecins Sans Frontières (MSF) – міжнародна назва). Її мета привернути увагу до тих, хто начебто залишається у  «темряві», наодинці зі смертельним  захворюванням, гепатитом С, яке називають «мовчазним убивцею» через те, що воно не проявляє симптомів, допоки не нанесе серйозної шкоди печінці. Хвороба може спричинити цироз і рак печінки та призвести до передчасної смерті.

Фотовиставка підготовлена до Всесвітнього Дня боротьби з гепатитами, що відзначається щорічно 28 липня. Виставка буде відкрита з 18го липня по 22ге липня з 11 ранку до 19 вечора. Вхід буде вільний для всіх. Адреса: вул. Нікольська, 54 (вхід з вул. Соборної) Виставкова зала Миколаївського міського палацу культури та мистецтв.

Олександ Гляделов, фотограф: «В цьому світі немає вже тих, хто не дожив до появи терапії, або для кого вона з’явилася надто пізно, і за дуже високу ціну. Всім їм ми присвячуємо цю роботу».

Відомо, що близько 5% населення України живуть із гепатитом С. Ці люди стикаються із соціальними та психологічними проблемами, та живуть із загрозою смерті  в будь-який момент через через відсутність доступного лікування. Але ж гепатит С – виліковний, а життєво важливе лікування має бути доступним для тих, кого воно може врятувати.

Нагадаємо, що «Лікарі без кордонів» реалізують в Миколаєві та області програму лікування гепатиту С для групи з 1000 людей.  У квітні MSF 2017 року підписала Меморандум про співпрацю з Міністерством охорони здоров'я України з метою покращення лікування та  зменшення рівнів захворювання та смертності від вірусу гепатиту С у групі зі 1000 пацієнтів. Вона складатиметься із людей, які живуть з ВІЛ та гепатитом С, людей, які живуть з гепатитом С та в минулому споживали наркотики, та медичних працівників, які заразились вірусом. В травні 2017 року MSF підписала Меморандум про співпрацю з Миколаївською обласною державною адміністрацією. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты