Криминал | Николаев, 5 Июля, 2024

В Миколаєві суд арештував контрактника, який передав рф дані про своїх командирів

Свежие новости: В Миколаєві суд арештував контрактника, який передав рф дані про своїх командирів

В Миколаєві суд відправив до СІЗО військовослужбовця, підозрюваного у державній зраді.

Про це повідомили в Центральному районному суді.

Слідчий суддя Володимир Лященко розглянув клопотання про арешт 24-річного військовослужбовця однієї з військових частин Миколаївщини.

“У підозрюваного, який проходив військову службу за контрактом, виник умисел на вчинення державної зради, шляхом переходу на бік ворога. Для реалізації цієї мети він залучив свою дружину, громадянку рф, яка мала підшукати йому способи для здійснення незаконного переходу на сторону росії”, - розповіли у суді.

В подальшому дружина надала йому контакти представника рф, з яким вони, використовуючи засоби конспірації, почали листування. За деякий час представник росії надав підозрюваному завдання надіслати інформацію про місце проходження його служби, дані командирів, у тому числі адреси проживання, інших військовослужбовців, зокрема тих, які мають родичів на території рф.

“На виконання завдання підозрюваний надіслав інформацію, що стосувалась його особисто та керівництва військової частини. В подальшому він отримав ще одне завдання, що стосувалось надання інформації про місце його служби, проте виконати його не встиг, оскільки був затриманий співробітниками СБУ”, - зазначено в повідомленні.

Підозрюваний не визнав провину, зазначив, що лише хотів виїхати за межі України, передав дані стосовно командирів військової частини, оскільки сподівався отримати за це допомогу у виїзді з України.

Суддя постановив застосувати стосовно підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости