Общество | 12 Октября, 2023

В Індії дозволили відновити виробництво компанії, чиї сиропи від кашлю ВООЗ пов’язує зі смертями дітей

Свежие новости: В Індії дозволили відновити виробництво компанії, чиї сиропи від кашлю ВООЗ пов’язує зі смертями дітей

В індійському штаті Уттар-Прадеш дозволили відновити більшу частину виробництва на заводі, що належить компанії Marion Biotech. 

Фірма входить до трьох індійських компаній, чиї сиропи від кашлю Всесвітня організація охорони здоров’я пов’язує зі смертю 141 дитини в Узбекистані, Гамбії та Камеруні. 

«Немає жодного відомого випадку щодо недостатньої якості інших ліків, вироблених цією фірмою. Її дозвіл на виробництво продукції з використанням пропіленгліколю (PG) скасовано, однак їй дозволено виробляти та продавати всі інші продукти», — зазначили в розпорядженні відділу контролю за наркотиками в штаті Уттар-Прадеш.

Підприємство Marion Biotech закрили в березні цього року після того, як Міністерством охорони здоров'я Узбекистану виявило у двох сиропів від кашлю виробництва Marion Biotech, Ambronol та DOK-1 Max вміст великої кількості токсинів діетиленгліколю й етиленгліколю.

У відомстві додали, що виявлені речовини зазвичай використовуються в продуктах, не призначених для споживання людиною.

У січні урядова лабораторія Індії провела аналіз препаратів, після чого заявила, що 22 зразки сиропів компанії Marion Biotech були «сфальсифікованими та підробленими».

Водночас там додали, що деякі препарати, зокрема сиропи від кашлю, справді містили етиленгліколь.

Після того, як компанія Marion Biotech оскаржила рішення про припинення своєї діяльності, 11 серпня їй дозволили відновити виробництво медпрепаратів, що не містять етиленгліколь. 

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты