Политика | 25 Июля, 2023

В ГУР повідомили, що прямої загрози з Білорусі немає, але за «Вагнером» стежать

Свежие новости: В ГУР повідомили, що прямої загрози з Білорусі немає, але за «Вагнером» стежать

Воєнна розвідка України стежить за характером діяльності так званої ПВК "Вагнер" на території Білорусі.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю на каналі "Ми ― Україна".

- Наша оцінка дуже проста: на сьогодні прямої загрози [з території білорусі] немає, але ми готові: відслідковуємо все, що пов’язано з так званою пвк “вагнер”. Це потужний компонент, який брав безпосередню участь у бойових діях, він підготовлений, ― заявив представник ГУР МО України.

Вадим Скібіцький нагадав, що російська агресивна диктатура виявилась неспроможною одразу нейтралізувати "вагнерівців" під час їхнього бунту.

- Вони вийшли вночі на територію росії, а о 7-й ранку вже повністю контролювали ростов. Це багато про що говорить: сама система рф, ― який би там не був створений поліцейський режим, контррозвідувальний режим силових структур, ― вона не була здатна одразу зупинити “вагнер”, ― сказав офіцер воєнної розвідки України.

Він додав, що чистки в рядах армії держави-агресора, які розпочались після спроби заколоту на росії та тривають досі, не дадуть бажаного для ворога результату.

- Чистки навряд чи здатні змінити ситуацію в російській армії, тому що моральний дух дуже низький, особливо у тих, хто перебуває на лінії фронту, ― пояснив він.

Також Вадим Скібіцький висловив сподівання, що найманці-терористи прігожина більше не братимуть участі у бойових діях проти України, хоча українська розвідка розглядає різні сценарії розвитку подій.

- Ми розуміємо, де знаходиться ворог. Відповідно, ведемо розвідку. Вся необхідна інформація ― доповідається, робляться висновки та відповідні дії для того, щоб нейтралізувати цю загрозу, якщо вона буде зростати, ― підсумував представник ГУР МО України.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости