Культура | Вознесенск, 10 Мая, 2018

Урок пам'яті в бібліотеці №1 до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги

Свежие новости: Урок пам'яті в бібліотеці №1 до Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги

Ось вже сімдесят третя весна вітає всіх тих, хто пережив війну, вітає вона й тих, хто знає про ті події не лише з книг, фільмів чи з розповідей старшого покоління. Вітає і вкотре нагадує про страхіття війни й наказує берегти мир.

З метою гідного вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску у перемогу у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів та жертв війни до Дня Перемоги, Дня пам’яті та примирення 8 травня в бібліотеці №1 КЗ «Бібліотечна мережа м. Вознесенська» було проведено урок пам'яті «Подвигу народу-жити у віках».

На уроці пам’яті були присутні учні 10 класу ЗОШ № 2 разом з вчителем історії та правознавства Михайловою Л. В. Під час заходу діти познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни, дізналися про роки окупації в Україні та про героїчні подвиги наших дідів та прадідів. Уважно слухали розповідь про наших земляків – героїв війни, іменами яких названо вулиці Вознесенська.

У програмі заходу прозвучали музичні композиції, пісні, що були написані в роки війни і сьогодні, адже пісня завжди налаштовувала на добрі починання, надію та перемогу, а прочитані поезії, присвячені подіям воєнних днів допомогли сучасному поколінню усвідомити велич подвигу у Вітчизняній війні і посприяли виховати патріотичний дух та любов до рідної землі.

На завершення заходу, учням була представлена книжкова виставка-інсталяція «Збережемо пам'ять про подвиг». Учні переглянули книги та документи, які розкривають історичну правду про переможні та трагічні дні війни, змальовують образи учасників воєнних подій. Доповнювали виставку атрибути солдата війни: погони, ордени та медалі, солдатські чоботи, фляга, фронтові знімки, солдатські листи-трикутники.

Наш земний уклін усім, хто бився на фронтах Другої світової війни, переніс роки окупації та пекло концтаборів, хто підняв з руїн і відродив рідний край.

Подвиг Ваш – безсмертний, пам’ять про Вас – нетлінна, вдячність народу – безмежна.

 

Бібліотека №1

КЗ «Бібліотечна мережа

 м. Вознесенська»

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости