Культура | Николаев, 9 Мая, 2018

Музика серця: «Перша хвилина миру» об’єднала сотні миколаївців

Свежие новости: Музика серця: «Перша хвилина миру» об’єднала сотні миколаївців

У вівторок, 8 травня, миколаївці разом з усіма українцями долучилися до відзначення Дня пам’яті та примирення.

На площі перед обласним Палацом культури мистецька акція «Перша хвилина миру» зібрала сотні миколаївців різних поколінь. На захід завітав і заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації Євген Шевченко.

Концерт талановитої творчої молоді Миколаївського коледжу культури і мистецтв розчулив усіх присутніх класичними, народними мелодіями, а особливо піснями воєнних років та більш сучасними творами. Зі сльозами на очах люди поважного віку підспівували знайомим мелодіям.

Крім цього, усі охочі долучилися до акції «Ми пам'ятаємо. Перемагаємо!» з виготовлення символічних маків, організованої Центром допомоги учасникам АТО спільно з ГО "Оберіг".

Довідково: Щорічно 8 травня в Україні відзначають День пам'яті та примирення. У цей день у 1945 році Німеччина оголосила про свою капітуляцію у Другій світовій війні. Відповідно до Указу Президента України, підписаного 2015 року, метою відзначення є «гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні  та висловлення поваги всім борцям проти нацизму».

Цей день є пам’ятним не тільки в Україні. У 2004 році 8 травня встановлено як День пам'яті та примирення Генеральною Асамблеєю ООН. З 2005 року пам'ять жертв Другої світової війни вшановують у багатьох країнах світу.

Символом пам'яті є червоний мак. Дизайн українського червоного маку розроблено за сприяння Українського інституту національної пам'яті та Національної телекомпанії України; автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого — кривавий слід від кулі.

Источник: mk.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты