Политика | 14 Июля, 2024

Україну можуть запросити до НАТО «у будь-який момент», - Стефанішина

Свежие новости: Україну можуть запросити до НАТО «у будь-який момент», - Стефанішина

Віцепрем’єрка з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що запрошення для України в НАТО залишається на порядку денному Альянсу і може бути надане у будь-який момент.

Про це вона написала у колонці для NV, присвяченій підсумкам вашингтонського саміту НАТО.

Стефанішина нагадала, що у комюніке саміту союзники чітко зафіксували, що шлях до НАТО для України є незворотнім. При цьому вона зазначила, що переговори щодо цього формулювання не були легкими.

"Однак, разом з нашими друзями, ми розуміли, наскільки важливим є закріпити, що майбутнє українців не може бути розмінною монетою у переговорах з агресором. Жодні погрози, виклики чи вибори не змінять того факту, що майбутнє України – в НАТО", – написала Стефанішина.

З цим погодилися 32 країни НАТО, і, відповідно, зміни до цього рішення потребуватимуть загального консенсусу, додала вона.

"Запрошення для України залишається на порядку денному, і може бути надане у будь-який момент. Поки ми чекаємо цього моменту, Україна стає дедалі більш військово та політично інтегрованою з Альянсом", – переконує віцепрем’єрка.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости