Политика | 8 Августа, 2024

Українські війська за день просунулися на 10 кілометрів углиб Курської області

Свежие новости: Українські війська за день просунулися на 10 кілометрів углиб Курської області Українські війська за день просунулися на 10 кілометрів углиб Курської області

Збройні сили України за один день просунулися на десять кілометрів углиб Курської області РФ.

Про це  йдеться  у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) за 7 серпня 2024 року.

"Підтверджено, що 7 серпня українські війська просунулися до 10 кілометрів углиб Курської області Росії на тлі продовження механізованих наступальних операцій на російській території", — йдеться у звіті.

Аналітики пояснили, що геолокаційні кадри, опубліковані 6 і 7 серпня, показують, що українська бронетехніка вийшла на позиції вздовж траси 38К-030 приблизно за 10 кілометрів від міжнародного кордону.

 

Експерти уточнили, що українські війська проникли на територію РФ щонайменше через дві російські оборонні лінії і опорний пункт.

Одне російське інсайдерське джерело стверджує, що українські сили захопили 45 квадратних кілометрів території в Курській області з моменту початку операції 6 серпня.

Крім того, геолокаційні знімки, опубліковані 7 серпня, показують, що українські сили захопили понад 40 російських військовополонених на пункті пропуску "Суджа", а засоби масової інформації опублікували супутникові знімки, на яких видно сильні пошкодження будівель на пункті пропуску "Суджа".

 
Українські війська за день просунулися на 10 кілометрів углиб Курської області — ISW (карта)

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты