Политика | 28 Июня, 2022

Україні подарують три безпілотники Bayraktar, гроші на які збирали усією країною

Свежие новости: Україні подарують три безпілотники Bayraktar, гроші на які збирали усією країною

Турецька компанія Baykar подарує троє безпілотників «Байрактар», гроші на які були зібрані під час кампанії фонду Сергія Притули «Народний Байрактар».

Про це компанія повідомила у Twitter.

«Турецька компанія Baykar знає, що акція під назвою «Народний Bayraktar» успішно зібрала суму для придбання кількох БПЛА Bayraktar TB2 для захисту українців своєї Батьківщини. Бізнесмени та звичайні люди внесли кошти – малі й великі – для досягнення цієї мети протягом кількох днів. Компанія Baykar не прийматиме оплату за TB2 і безкоштовно відправить три БПЛА на український фронт. Ми просимо натомість зібрані кошти спрямувати на допомогу у боротьбі народу України. Ми зворушені цією солідарністю та рішучістю перед обличчям, здавалося б, нездоланних викликів. Компанія Baykar молиться за справедливе розв'язання та тривалий світ», – сказано у публікації.

«Народний Байрактар» – проект зі збору коштів для купівлі трьох безпілотників Байрактар для потреб ЗСУ, ініційований Благодійним Фондом Сергія Притули та блогером Ігорем Лаченковим у день народження шоумена.

Проект стартував 22 червня, його метою було зібрати за 7 днів 500 мільйонів гривень на купівлю трьох Байракторів. Проте 24 червня стало відомо, що загальна сума зборів становила 600 мільйонів гривень – проект удалося виконати достроково.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости