Политика | 31 Марта, 2023

Україні необхідно 5-7 років для повернення до довоєнного рівня життя і доходів

Свежие новости: Україні необхідно 5-7 років для повернення до довоєнного рівня життя і доходів

Міністерка економіки Юлії Свириденко, заявила, що для повернення до довоєнної якості життя і доходів може знадобитися 5-7 років. Цей термін залежатиме від доступу до структурних фондів ЄС та інвестицій

Про це повідомляє "Інтервфакс Україна", з посиланням на заяву міністра в організованих медіахолдингом NV "Діалогах про бізнес" у Києві

"Звичайно, якщо у нас є інвестиції в розмірі $50-70 млрд (на рік), то ми можемо зростати на 7% щорічно і, звичайно, ми цей час відновлення пройдемо швидше", - сказала вона.

Свириденко нагадала, що минулого року українська економіка скоротилася приблизно на 30%, а цього року уряд очікує її зростання на 1%.

Також перший віцепрем'єр-міністр зазначила, що для відновлення України важливо, щоб повернулася більша частина з 7 мільйонів її громадян, які виїхали. За її словами, попередні оцінки показують, що планують повертатися близько 70%, але багато хто не приїде до закінчення військових дій.

Свириденко підкреслила, що для повернення біженців або залучення мігрантів з інших країн потрібно закрити питання безпеки, а також забезпечити гідну роботу і зарплату. Вона уточнила, що уряд поки що не працює над предметною програмою, яка стосується повернення населення.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты