Общество | 7 Февраля, 2024

Українцям нагадали, за що їм може бути припинено виплату пенсій

Свежие новости: Українцям нагадали, за що їм може бути припинено виплату пенсій

В Україні часом фіксують випадки припинення пенсійних виплат громадянам після виїзду за кордон. Існує ряд підстав, якими можуть припинити надання коштів. Зокрема у разі виїзду на постійне місце проживання за кордон, якщо інше не передбачено міжнародним договором України.

Про це йдеться у повідомленні благодійного фонду "Право на захист". Згідно із Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", виплата пенсій припиняється за такими підставами:

  • якщо пенсія призначена на підставі документів, що містять неймовірні відомості;
  • у разі смерті пенсіонера;
  • у разі неотримання пенсії через відділення поштового зв'язку протягом шести місяців;
  • інших випадках, передбачених законом, наприклад, закінчення терміну навчання дітей, які отримують пенсію у разі втрати годувальника;
  • невизнання пенсіонера особою з інвалідністю;
  • працевлаштування особи, яка отримує пенсію за вислугу років, на роботу за посадою, яка дає право на пенсію за вислугу років.

Термін поновлення пенсії після з'ясування обставин, що спричинили припинення, та за умови її відновлення становить десять днів. Якщо одержувачу пенсії невідомо причину припинення пенсійних виплат, потрібно звернутися з письмовим запитом до Пенсійного фонду (ПФУ) та з'ясувати причини припинення виплати.

Це необхідно для того, щоб надалі мати офіційну відповідь, яка підлягає оскарженню, зокрема, у судовому порядку. Подати таку заяву можна, зокрема через вебпортал ПФУ, в особистому кабінеті.

Якщо суми пенсії не виходять з поточного рахунку понад рік, уповноважений банк зобов'язаний повідомити про це відповідний орган Пенсійного фонду не пізніше 28 числа місяця, в якому виникли такі обставини. У свою чергу одержувач має подати заяву до ПФУ. Також орган припиняє перерахування пенсії за винятком банку із переліку уповноважених банків.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты