Общество | 7 Февраля, 2024

В Україні можна буде укладати шлюб онлайн

Свежие новости: В Україні можна буде укладати шлюб онлайн

Українці тепер можуть одружуватися через мобільний додаток "Дія", що стане особливо зручним для військових. Раніше у "Дії" вже була функція подання заявок на реєстрацію шлюбу. Лише за перший тиждень роботи цього сервісу українці подали 1100 заяв на суму 3,3 млрд. гривень.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що найближчим часом в Україні буде можливість укладання онлайн-шлюбу через відеозв'язок. Це інноваційне рішення стане особливо важливим для військових, які зможуть одружитися навіть на відстані.

За словами міністра, укласти шлюб у "Дії" через відео це технологічно та просто. Федоров переконаний, що в цьому процесі буде багато цікавих елементів і це стане унікальним явищем для всього світу. Також він додав, що процедура буде безпечною та передбачатиме кілька етапів верифікації.

У 2023 році у додатку "Дія" з'явилася можливість подання заявок на реєстрацію шлюбу, замінюючи складний та затягнутий процес у РАГСі. Щоб скористатися цим сервісом, потрібно авторизуватися на порталі "Дія", вибрати послугу "Заява про шлюб", заповнити заяву, вибрати час та місце реєстрації, сплатити адміністративний збір та підписати заяву електронним підписом. Партнер також має авторизуватися, підписати заяву електронним підписом та з'явитися до ДРАЦС у день весілля.

Крім того, у "Дії" тепер можна сплачувати штрафи. Ця послуга реалізується Мінцифрою разом із Державною судовою адміністрацією України, ДП "Центр судових сервісів" та ДП "Інформаційні судові системи". Незабаром може бути тимчасово недоступним обслуговування допомоги для ВПО через його модернізацію.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости