Политика | 8 Июля, 2024

Українців позбавлятимуть волі за оренду банківських карток, – Держспецзв’язку

Свежие новости: Українців позбавлятимуть волі за оренду банківських карток, – Держспецзв’язку

 
 

В Україні набула поширення шахрайська схема, в якій активно використовуються чужі банківські картки. У Держспецзв’язку попередили про покарання за такі дії – передбачено не лише штрафи, а й позбавлення волі.

Українці все частіше стають співучасниками злочинів, коли їхні банківські картки використовуються аферистами. Якщо вчасно не попередити про це поліцію, можна потрапити за ґрати.

У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України повідомили, що громадян використовують як дропів або грошових мулів. Вони допомагають заплутати розслідування правоохоронців, які встановлюють походження коштів, які отримані незаконно.

“Це особи, які дають змогу третій особі (шахраю) за фінансову винагороду використовувати свій банківський рахунок для проведення операцій з коштами незаконного походження. Дропи перераховують незаконно отримані кошти через різні банківські рахунки, використовуючи свої платіжні картки”, – пояснили у Держспецзв’язку.

Зазначено, що таким чином злочинні групи залишаються у тіні й при цьому продовжують працювати у різних країнах.

Через “орендовані” картки зазвичай перераховують кошти, отримані за торгівлю людьми, наркотиками, фішинг, тероризм, та інші важки злочини. Дропи можуть не знати, як саме використовуються їхні банківські картки. Проте це не звільняє їх від відповідальності.

“Не здавай в оренду платіжну картку! Не будь співучасником злочину! Участь у такій злочинній схемі може мати серйозні наслідки: штрафи, конфіскація майна, позбавлення волі”, – наголосили у НБУ. 

Вказано, що жертвам шахраїв потрібно терміново звернутися до свого банку та Кіберполіції. Також важливо зберігати пильність та не погоджуватися на підозрілі пропозиції легкого заробітку.

Читайте также

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты